Bucureştiul a fost exclus ca variantă de relocare a Agenţiei Europene a Medicamentului. Sediul EMA va fi la Amsterdam

Orașul Amsterdam va găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.11.2017 - 21:54

UPDATE 21,00: Orașul Amsterdam va găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), anunță agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Potrivit unor surse diplomatice citate de AFP și Reuters, după ce în runda a treia de vot, în care au intrat orașele Milano și Amsterdam, cele două candidate au obținut un număr egal de voturi, președinția estoniană a Consiliului Uniunii Europene a trecut la următorul pas procedural — tragerea la sorți.

La a doua rundă de vot au candidat Milano, Amsterdam și Copenhaga, plasate în această ordine pe primele trei poziții în prima rundă pentru desemnarea viitorului sediu al EMA, Bratislava obținând locul al patrulea și ieșind astfel din cursă.


Oraşele Milano, Amsterdam şi Copenhaga au trecut în turul al doilea de vot al Consiliului UE privind stabilirea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului, dar Bucureştiul n-a reușit să treacă de primul tur, afirmă, luni, surse europene citate de Mediafax.

Conform unor surse europene citate de publicaţiile EUObserver şi Politico.eu, oraşele Milano (Italia), Amsterdam (Olanda) şi Copenhaga (Danemarca) au obţinut cele mai multe puncte în urma primului tur de vot desfăşurat în Consiliul UE pentru Afaceri Generale, astfel că vor trece în turul al doilea.

Practic, Bucureştiul a fost exclus după primul vot.

În cazul în care niciunul dintre cele trei oraşe nu va obţine suficiente voturi în a doua sesiune de vot, va fi organizat al treilea vot, în care miniştrii de Externe şi de Interne ai statelor Uniunii Europene vor avea de ales dintre două oraşe.

19 oraşe europene, inclusiv Bucureştiul, au candidat pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM), instituţie care trebuie mutată din Marea Britanie în contextul ieşirii acestei ţări din UE.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...