Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SURPRIZĂ TOTALĂ. CCR a amânat decizia privind REFERENDUMUL până pe 12 septembrie. MAGISTRAT: Referendumul ar trebui ANULAT. CCR a respins contestaţiile privind organizarea referendumului

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a declarat despre amânarea deciziei CCR privind validitatea referendumului că PSD va cere Curţii să judece cazul în decembrie 2014, atunci când lui Traian Băsescu ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.08.2012 - 16:09

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a declarat despre amânarea deciziei CCR privind validitatea referendumului că PSD va cere Curţii să judece cazul în decembrie 2014, atunci când lui Traian Băsescu îi expiră mandatul de preşedinte.

CITEŞTE MAI MULT AICI Prima reacţie a lui Băsescu la amânarea verdictului Curţii: PSD va pune termen pentru CCR în decembrie 2014

UPDATE: Senatorul SD Dan Şova a declarat, joi, că hotărârea CC de a amâna luare unei decizii privind referendumul până pe 12 septembrie este "corectă, normală, firească" şi trebuie respectată, el salutând "realismul" şi "profesionalismul" judecătorilor CC, potrivit Mediafax.

CITEŞTE MAI MULT AICI Şova: Considerăm hotărârea CC corectă, normală, firească, trebuie respectată


UPDATE: Moneda naţională s-a depreciat
, după ce Curtea Constituţională a anunţat că amână până în 12 septembrie adoptarea deciziei privind referendumul de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, iar cotaţiile au urcat peste 4,63 lei/euro, pe volume reduse, potrivit Mediafax.

CITEŞTE MAI MULT AICI Cursul a urcat peste 4,63 lei/euro, după anunţul Curţii Constituţionale

UPDATE: Curtea Constituţionlă a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, potrivit Mediafax.

CITEŞTE MAI MULT AICI CC a respins cu unanimitate de voturi contestaţiile privind respectarea procedurii la referendum

UPDATE: Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul, potrivit Mediafax.


CITEŞTE MAI MULT AICI
CC cere Guvernului, până în 31 august, listele actualizate în baza cărora a organizat referendumul

UPDATE: Unul dintre cei nouă magistraţi ai CCR, Aspazia Cojocaru, a declarat la ieşirea din şedinţă că, în opinia ei, referendumul ar trebui ANULAT, deoarece "totul s-a bazat pe date false".


CITEŞTE MAI MULT AICI
Aspazia Cojocaru: Referendumul ar trebui ANULAT. Se bazează pe date false

CITEŞTE ŞI
 Sulfina Barbu, după decizia CC: Nu mă aşteptam, poate ar trebui invalidate şi alegerile locale

---

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat decizia privind referendum pentru demiterea preşedintelui Traoan Băsescu, din 29 iulie.

Potrivit primelor informaţii, decizia a fost amânata pentru data de 12 septembrie.

Concret, dată fiind amânarea decizie, Crin Antonescu rămâne preşedintele interimar al României.

Şedinţa Curţii Constituţionale a fost întreruptă la ora 16.00 după ce patru judecători au părăsit sala în care au loc dezbaterile.

Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat la Realitatea TV, că, în opinia sa, motivul pentru care CCR a amânat decizia privind referendumul are legătură contestaţiile depuse.

"Părerea mea este că aceste cauze sunt exact cele trei contestaţii, în special una: cea referitoare la numărul de cetăţeni înscrişi pe listele de vot. Curtea nu vrea să bajâie, vrea să meargă la sigur. Probabil CCR nu vrea sa greşească", subliniat Gheorghe Iancu.

Şedinţa Curţii Constituţionale a României a fost întreruptă dupa doua zile de discuţii privind rezultatul refrendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din 29 iulie.

Curtea Constituţională României a anunţat oficial decizia de amânare a pronunţării în cazul referendumului, printr-un comunicat de presă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...