8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSuceava: Zeci de localități, lăsate fără curent electric. Ninsorile fac ravagii

Suceava: Zeci de localități, lăsate fără curent electric. Ninsorile fac ravagii

Județul Suceava este cel mai grav afectat de ninsorile din nordul Moldovei. Un număr de 35 localități sunt afectate, iar 32 dintre ele au rămas fără curent electric.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim a spus că au rămas în beznă localitățile: Crucea, Broșteni, Fundu Moldovei, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Brodina, Frumosu, Moldovița, Vatra Moldoviței, Iacobeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, Frasin, Mănăstirea Humorului, Bădeuți, Volovăț, Horodnic, Rădăuți, Grămești, Siret, Zamostea, Cajvana, Todirești, Brodina, Izvoarele Sucevei, Straja, Ulma,Vicovu de Sus, Botoșana, Pârtești de Jos, Cacica, Cajvana, Solca, Arbore. Dintre acestea, 32 localități sunt nealimentate total cu energie electrică.

Sunt 15 linii electrice total nealimentate, cinci linii parțial alimentate și 428 posturi de transformare nealimentate. Echipele E.ON se află în teren pentru a remedia problemele, conform Agerpres.

În prezent, în județ s-a depus strat de zăpadă pe carosabil, în special în zona de munte a județului. Traficul rutier este monitorizat de echipaje de poliție.

Citește și Trafic rutier, restricționat din cauza NINSORILOR. Vezi ce DN este afectat

Având în vedere condițiile meteorologice se impune ca circulația să se desfășoare doar dacă este strict necesară și, totodată, să fie adaptată viteza la condițiile de drum, iar mașinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Secțiile de drumuri naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc intervin pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil care în prezent măsoară între 0 — 3 cm.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă