Suceava: Zeci de localități, lăsate fără curent electric. Ninsorile fac ravagii

Județul Suceava este cel mai grav afectat de ninsorile din nordul Moldovei. Un număr de 35 localități sunt afectate, iar 32 dintre ele au rămas fără curent electric.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2015 - 21:30

Județul Suceava este cel mai grav afectat de ninsorile din nordul Moldovei. Un număr de 35 localități sunt afectate, iar 32 dintre ele au rămas fără curent electric.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim a spus că au rămas în beznă localitățile: Crucea, Broșteni, Fundu Moldovei, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Brodina, Frumosu, Moldovița, Vatra Moldoviței, Iacobeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, Frasin, Mănăstirea Humorului, Bădeuți, Volovăț, Horodnic, Rădăuți, Grămești, Siret, Zamostea, Cajvana, Todirești, Brodina, Izvoarele Sucevei, Straja, Ulma,Vicovu de Sus, Botoșana, Pârtești de Jos, Cacica, Cajvana, Solca, Arbore. Dintre acestea, 32 localități sunt nealimentate total cu energie electrică.

Sunt 15 linii electrice total nealimentate, cinci linii parțial alimentate și 428 posturi de transformare nealimentate. Echipele E.ON se află în teren pentru a remedia problemele, conform Agerpres.

În prezent, în județ s-a depus strat de zăpadă pe carosabil, în special în zona de munte a județului. Traficul rutier este monitorizat de echipaje de poliție.

Citește și Trafic rutier, restricționat din cauza NINSORILOR. Vezi ce DN este afectat

Având în vedere condițiile meteorologice se impune ca circulația să se desfășoare doar dacă este strict necesară și, totodată, să fie adaptată viteza la condițiile de drum, iar mașinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Secțiile de drumuri naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc intervin pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil care în prezent măsoară între 0 — 3 cm.

Citește totul despre:

Comentarii