13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSUA trimit în România faimoasele elicoptere Black Hawk, în cadrul măsurilor de...

SUA trimit în România faimoasele elicoptere Black Hawk, în cadrul măsurilor de protecție împotriva Rusiei

Statele Unite trimit în România cinci elicoptere Black Hawk însoțite de un detașament format din peste 50 de militari, în cadrul măsurilor de reasigurare pe Flancul Estic al NATO.

Elicopterele trimise în România fac parte din Brigada 10 Aviație de Luptă, subordonată Forțelor Terestre americane (US Army). Faimoasele elicoptere Black Hawk au ca misiune susținerea Operațiunii Atlantic Resolve, în cadrul căreia SUA deplasează în țările din estul Europei 3500 de militari, tancuri și transportoare blindate.

Potrivit unui comunicat al US Army, elicopterele Black Hawk au ajuns deja în portul Bremerhaven din Germania. De aici, cinci elicoptere și 50 de militari vor ajunge în România, iar un detașament identic va fi trimis în Letonia.


Citește și: Viscolul ține în loc tancurile americane care vin să apere România. Debarcarea armamentului întârzie o zi

Cei aproximativ 500 de militari americani care se instalează la Kogălniceanu fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”) şi au în dotare tancuri M1 Abrams, mașini de luptă a infanteriei M2 Bradley şi obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.


UH-60 Black Hawk sunt definite ca elicoptere de transport tactic, folosite de militarii americani în mai multe teatre de luptă internaționale. În total, US Army trimit în Europa, în anul 2017, 38 de elicoptere Black Hawk, 24 de elicoptere Apache și 12 elicoptere Chinook.

Misiunea Atlantic Resolve se desfășoară în șapte țări din Europa: Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, România și Bulgaria.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă