Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Strategia energetica a fost aprobata

Guvernul a aprobat ieri strategia nationala in sectorul energetic pentru perioada 2007-2020, care prevede investitii de aproximativ 31 miliarde de euro in modernizarea unitatilor energetice si programe de protectie a mediului. ...

Share

Ada Stefan 0 comentarii

06.09.2007 - 00:00
Guvernul a aprobat ieri strategia nationala in sectorul energetic pentru perioada 2007-2020, care prevede investitii de aproximativ 31 miliarde de euro in modernizarea unitatilor energetice si programe de protectie a mediului. Cele trei obiective ale documentului sunt securitatea energetica, dezvoltarea durabila si competitivitatea. Pentru indeplinirea acestor tinte, Ministerul Economiei si Finantelor a propus un pachet de masuri, cea mai importanta dintre acestea fiind analizarea posibilitatii ca statul sa infiinteze o noua companie in domeniu, care sa regrupeze societatile neprivatizate pana in acest moment din sectorul productiei si al distributiei. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat dupa sedinta de ieri a Guvernului ca noua entitate, care va respecta regulile Uniunii Europene in ceea ce priveste productia, transportul si distributia energiei electrice, ar putea fi in masura sa permita Romaniei sa-si atinga obiectivele strategiei nationale in domeniu.
Potrivit documentului, sectorul care necesita cele mai mari investitii este cel al energiei electrice, cu o valoare estimata la 17 miliarde de euro, care ar urma sa fie distribuite pentru constructia de noi unitati de producere a energiei, cum ar fi constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda.

» Premierul Tariceanu a anuntat ca noua entitate, care va respecta regulile UE, va fi formata din societatile din domeniu neprivatizate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...