21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStolojan si-a facut partid liberal democrat

Stolojan si-a facut partid liberal democrat

Platformistii grupati in jurul lui Theodor Stolojan au anuntat ieri constituirea Partidului Liberal Democrat, care se considera parte a Aliantei D.A., fondator si continuator al acesteia si partener al PD.
Theodor Stolojan si Gheorghe Flutur au anuntat ca opt senatori si 20 de deputati au semnat actul de initiere al Partidului Liberal Democrat, noua formatiune urmand a fi infiintata efectiv cel mai probabil anul viitor. Stolojan a spus chiar ca in Senat doi parlamentari de la alte partide decat PNL se vor alatura viitoarei formatiuni. Stolojan a sustinut ca la platforma au aderat opt filiale judetene si 11.500 de membri. Deocamdata, primarii si consilierii judeteni si locali vor fi doar simpatizanti ai partidului, ramanand membri ai PNL, pentru a nu-si pierde mandatele.
Platformistii au anuntat ca se considera parte a Aliantei D.A. si parteneri ai PD cu care vor demara negocieri cat de curand. “Vom incepe sa avem convorbiri oficiale cu PD. Il consideram aliatul, partenerul nostru impotriva adver-sarilor politici care incep sa se grupeze intr-o constructie care incepe cu componenta liberalo-pe-troliera din Partidul National Liberal, din PSD si PC”, a spus Stolojan. Pana atunci, oamenii lui Stolojan si Stoica se vor consulta cu PD pentru trecerea unor proiecte legislative punctuale.
Theodor Stolojan a mai spus ca presedintele noii formatiuni va fi desemnat la un congres care va avea loc cel mai probabil la inceputul anului viitor, chiar in ianuarie. Stolojan a facut din nou un apel catre liberali sa opteze daca vor in PNL sau in PLD: “Ramaneti cu acesti gropari sau veniti alaturi de noi, impreuna sa facem acel partid pe care il dorim cu totii”.

Tariceanu il ataca pe Stolojan

Dupa anuntul oficial al infiintarii PLD, presedintele Calin Popescu Tariceanu a comentat ca prin acest anunt membrii platformei au dovedit ca mesajul lor initial, potrivit caruia doresc unitatea PNL, a fost unul “cu totul si cu totul mincinos”. “Theodor Stolojan are tot atata legatura cu liberalismul cat am eu cu social-democratia. Daca o persoana care s-a ocupat de conturile regimului comunist si ale lui Ceausescu poate fi considerata liberala, dati-mi voie sa ma indoiesc. Daca cineva care a fost sustinator al campaniei presedintelui Iliescu poate fi considerat un liberal, iarasi dati-mi voie sa ma indoiesc!”, a spus Tariceanu. In opinia sa, Stolojan va proceda “asa cum stie” si “o sa-i puna pe cei care sunt membrii partidului sa semneze un contract de tip comercial cu el prin care ei se angajeaza sa-l sustina neconditionat, iar daca nu-l sustin, o sa le dea cu contractul peste nas si o sa-si dea demisia”.

Au scapat de excluderi

Delegatia Permanenta a PNL s-a intrunit ieri dupa-amiaza. Inainte de sedinta, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a spus ca nu se pune problema excluderii celor care se inscriu in PLD, format de platformisti: “Nu cred ca este cazul de excluderi. Cei care se inscriu in PLD isi pierd prin lege calitatea de membri PNL”.

PD va colabora cu PLD

Democratii vor colabora cu partidul pe care gruparea Stoica-Stolojan il va infiinta. “PD are nevoie de sprijin pentru indeplinirea proiectelor Aliantei si va colabora cu Partidul Liberal Democrat, partid pe care au anuntat ca il infiinteaza initiatorii plat-formei liberale”, a declarat, ieri, presedintele PD, Emil Boc.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă