Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Standard & Poor's spune că nu este vinovată de căderea pieţelor

Reprezentantul agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor's care a stat în spatele deciziei de a retrograda SUA a spus vineri că nu este vinovat de căderea înregistrată de pieţele bursiere în luna august, ...

Share

maria cocuți 0 comentarii

26.08.2011 - 12:38

Reprezentantul agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor's care a stat în spatele deciziei de a retrograda SUA a spus vineri că nu este vinovat de căderea înregistrată de pieţele bursiere în luna august, transmite Agerpres.

La data de 5 august Standard & Poor's a luat decizia istorică de a retrograda SUA până la 'AA plus' de la 'AAA', exacerbând o tendinţă de scădere a pieţelor bursiere globale afectate de criza datoriilor suverane din Europa şi temerile privind intrarea SUA într-o nouă recesiune.

'Din perspectiva noastră este o supra-simplificare să spui că acest lucru s-a întâmplat din cauza deciziei S&P de a retrograda SUA', a declarat David Beers, directorul divizie de ratinguri suverane de la S&P, referindu-se la criticile potrivit cărora decizia agenţiei a provocat volatilitate pe piaţă.

Oficialii S&P susţin că decizia de a retrograda SUA a fost bazată pe opinia potrivit căreia disensiunile politice de la Washington au devenit atât de mari încât afectează adoptarea de măsuri suplimentare de reducere a deficitului.

Citește totul despre:

Comentarii