SRI a informat comisia parlamentară ce oameni din conducerea Serviciului au fost în casa lui Gabriel Oprea

Serviciul Român de Informații a răspuns solicitării Comisiei parlamentare privind controlul activității SRI referitoare la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2009, însă documentul are caracter secret, a declarat joi președintele comisiei, Claudiu Manda.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2017 - 20:27

Serviciul Român de Informații a răspuns solicitării Comisiei parlamentare privind controlul activității SRI referitoare la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2009, însă documentul are caracter secret, a declarat joi președintele comisiei, Claudiu Manda, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, parlamentarii vor solicita declasificarea documentului primit de la SRI.

"Legat de adresa pe care am solicitat-o celor din conducerea SRI, să ne spună dacă în seara cu sufrageria au fost persoane din conducerea SRI, am primit un răspuns, dar, din păcate, scrie că este document secret. O să reluăm discuțiile cu cei din conducerea SRI și să vedem ce poate să declasifice din acest document, ca să putem să punem la dispoziția comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009 un răspuns. (...) Este un răspuns de o pagină jumătate care face referire la persoane", a precizat Manda.

El a adăugat că parlamentarii din Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din anul 2009 i-au adresat o noua adresă în care îi cer sprijinul.

"Cei din comisia de anchetă ne-au mai făcut încă o adresă nouă, în care ne solicită sprijin și intervenție pentru a se afla adevărul despre ce s-a întâmplat acolo și să adresam noi SRI o serie de întrebări, unele dintre ele pertinente, unele care nu intră în atribuțiile SRI", a precizat Manda.

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis pe 20 septembrie să transmită către Serviciul Român de Informații o scrisoare prin care să solicite un răspuns dacă George Maior și Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...