5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialSRI a informat comisia parlamentară ce oameni din conducerea Serviciului au fost...

SRI a informat comisia parlamentară ce oameni din conducerea Serviciului au fost în casa lui Gabriel Oprea

Serviciul Român de Informații a răspuns solicitării Comisiei parlamentare privind controlul activității SRI referitoare la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2009, însă documentul are caracter secret, a declarat joi președintele comisiei, Claudiu Manda, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, parlamentarii vor solicita declasificarea documentului primit de la SRI.

"Legat de adresa pe care am solicitat-o celor din conducerea SRI, să ne spună dacă în seara cu sufrageria au fost persoane din conducerea SRI, am primit un răspuns, dar, din păcate, scrie că este document secret. O să reluăm discuțiile cu cei din conducerea SRI și să vedem ce poate să declasifice din acest document, ca să putem să punem la dispoziția comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009 un răspuns. (…) Este un răspuns de o pagină jumătate care face referire la persoane", a precizat Manda.

El a adăugat că parlamentarii din Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din anul 2009 i-au adresat o noua adresă în care îi cer sprijinul.

"Cei din comisia de anchetă ne-au mai făcut încă o adresă nouă, în care ne solicită sprijin și intervenție pentru a se afla adevărul despre ce s-a întâmplat acolo și să adresam noi SRI o serie de întrebări, unele dintre ele pertinente, unele care nu intră în atribuțiile SRI", a precizat Manda.

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis pe 20 septembrie să transmită către Serviciul Român de Informații o scrisoare prin care să solicite un răspuns dacă George Maior și Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție de încetare a focului în Gaza

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, după mai bine de cinci luni de război între Israel şi gruparea islamistă Hamas în Fâşia...

Putin spune că atentatul de vineri de la Moscova a fost comis de „islamiști radicali” ce au vrut să fugă în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că atentatul terorist de vineri de la o sală de concerte de lângă Moscova, revendicat de gruparea...

Poșta română a aprobat o creştere a fondului de salarii cu aproximativ 105 milioane lei

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale „Poşta Română” a aprobat, luni, o creştere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă