Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spitalul de la Poiana Mare - ruda saraca a sistemului medical

Ministerul Sanatatii a luat decizia de a se descotorosi de Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare, din Dolj. In acest sens, respectiva institutie guvernamentala a trimis o adresa spitalului cu pricina prin care preciza ca acesta nu se mai ...

Share

Florin Tanovici 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Ministerul Sanatatii a luat decizia de a se descotorosi de Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare, din Dolj. In acest sens, respectiva institutie guvernamentala a trimis o adresa spitalului cu pricina prin care preciza ca acesta nu se mai incadreaza in unitatile de interes public national. Totodata ministerul lui Eugen Nicolaescu a mai propus ca... administratia locala din Dolj, mai precis, Consiliul Judetean, sa emita o hotarare "in regim de urgenta" prin care sa preia spitalul in administrare.
De aici toate problemele. Presedintele Consiliului doljean, Ion Prioteasa, a spus ca nici nu se discuta despre acest lucru, pentru ca bugetul judetean este depasit de costurile pentru intretinerea spitalului. "Noi am raspuns imediat ministerului, comunicandu-le ca nu ne putem permite sa preluam activele spitalului. Trebuie gasita o alta solutie pentru asigurarea continuitatii actului medical acolo", a declarat Ion Prioteasa. De aceeasi parere este si directorul Directiei de Sanatate Dolj, dr. Dan Mogos: "Bugetul judetean nu poate sustine Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare. Se doreste ca spitalul sa treaca in administrarea Consiliului Judetean, dar acest lucru nu se poate face fara sa fie dati bani de la Bucuresti". In ce-l priveste pe directorul unitatii spitalicesti, Viorel Oprescu a spus ca oficial nu stie nimic despre toate aceste discutii. La Poiana Mare nu a sosit nici o instiintare oficiala de la Bucuresti, referitor la plasarea spi-talului in grija Consiliului Judetean. In prezent, acolo sunt aproximativ 300 de salariati si 450 de pacienti internati, din care 160 in baza art. 114 Cod Penal. Oprescu a mai precizat ca din momentul in care
s-a pus problema transferului bolnavilor periculosi la alte spitale de psihiatrie din tara, la Poiana Mare au mai fost internati sapte, fara sa plece nici unul. Prin inchiderea acestui spital, nu au de suferit numai salariatii, ci si locuitorii din toata zona se sud-vest a Doljului. Spitalul de la Poiana Mare - cea mai mare comuna din tara - avea patru ambulante si serviciu de urgente.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...