Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şova îşi cere scuze că a negat Holocaustul

Purtătorul de cuvânt al PSD-ului, Dan Şova, care a negat aseară existenţa Holocaustului românesc, a declarat, pe blogul personal, că "regretă dacă afirmaţiile de ...

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

06.03.2012 - 16:18

Purtătorul de cuvânt al PSD-ului, Dan Şova, care a negat aseară existenţa Holocaustului românesc, a declarat, pe blogul personal, că "regretă dacă afirmaţiile de la postul The Money Channel au fost înţelese greşit".

Astfel, Şova susţine că "Pogromul de la Iaşi şi politica anti-evreiască a regimului Antonescu sunt fapte incontestabile" şi sunt "realităţi acceptate şi cunoscute de istorici".

Purtătorul de cuvânt al PSD-ului susţine, astfel, că a încercat să sublinieze că "românii nu şi-au dorit acele lucruri, ci contextul istoric nefericit şi politica nazistă au fost cele care au determinat acele evenimente".

"Poporul evreu a avut enorm de suferit in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Este vorba de suferinte pe care nu le-a mai indurat niciun alt popor, si care nu pot fi negate de nimeni.

Regret profund daca declaratiile mele de la postul amintit de televiziune au fost interpretare in sensul in care as fi negat, fie si o secunda, suferintele poporului evreu si vinovatiile autoritatilor romane de atunci. Nu am facut acest lucru si nu o voi face niciodata, fiindca pur si simplu convingerea mea este ca aceste lucruri din istorie trebuie spuse, pentru a invata din greselile trecutului", şi-a încheiat Şova declaraţia privind afirmaţiile lui despre evreii români.

Citiţi şi UPDATE. Purtătorul de cuvânt al PSD-ului neagă Holocaustul românesc. Vezi poziţia Institutului "Elie Wiesel" şi a deputatului Aurel Vainer

Citește totul despre:

Comentarii