Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Soția lui Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, dorește transferarea acestuia la Viena: Există posibilitatea de a beneficia de tratament adecvat în timp util

Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit în urmă cu o săptămână la Comana, a fost diagnosticat cu două bacterii intraspitaliceşti cu rezistenţă crescută la antibiotice. Astfel, familia ia în calcul o campanie de strângere de fonduri pentru transferarea la Viena a pacientului aflat în stare gravă.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2016 - 13:55

UPDATE 13.55: Conducerea Spitalului „Bagdasar Arseni” a precizat că pilotul nu a contactat bacteriile în spital, ci el ar fi înghițit apă de baltă, potrivit Digi24.

----------

Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit în urmă cu o săptămână la Comana, a fost diagnosticat cu două bacterii intraspitaliceşti cu rezistenţă crescută la antibiotice. Astfel, familia ia în calcul o campanie de strângere de fonduri pentru transferarea la Viena a pacientului aflat în stare gravă.

Întrebată când crede că au fost contractate bacteriile, soția pilotului, medicul Irina Cojocaru, a precizat, marți, că este „greu” să precizeze. „În cursul zilei de joi erau aceste bacterii prezente”, a spus ea, adăugând că întotdeauna există suspiciuni privind modul în care o persoană contactează bacterii instraspitalicești.

„Infecții în spital există și în afara țării, dar există posibilitatea de a beneficia de tratament adecvat în timp util”, a mai adăugat soția pilotului planorului.

Citește și: FOTO. Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, infectat cu două bacterii intraspitaliceşti la Spitalul Bagdasar-Arseni. Ministerul Sănătăţii anchetează cazul

Irina Cojocaru a adăugat că nu are ce să le reproșeze medicilor, întrucât ei au făcut tot ce pot pentru a-i salva viața soțului ei.

Pilotul, aflat de duminica trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Capitală, a fost diagnosticat, luni, cu două bacterii care au o rezistenţă extrem de mare la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitaliceşti, arată buletinele de analize medicale obţinute de News.ro. 

Infecţiile nosocomiale contractate în spital îi complică situaţia pilotului de 44 ani care se află de pe 10 iulie la spital, după ce s-a prăbuşit cu paramotorul. Pilotul paramotorului prăbuşit este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului „Bagdasar-Arseni" şi a fost, până la sfârşitul săptămânii trecute, intubat şi ventilat mecanic. Starea lui continuă să fie gravă, pentru că a aspirat apă în plămâni. 

Soţia pilotului, Irina Cojocaru, medic de profesie, a declarat pentru News.ro că familia ia în calcul un transfer la Viena şi a făcut mai multe demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru un transport înainte de o eventuală septicemie, care pare iminentă.

Luni seara, Ministerul Sănătăţii a cerut Inspecţiei Sanitare să facă verificări la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală după ce familia pilotului Marian Cojocaru a cerut transferul bărbatului în străinătate susţinând că acesta ar fi contactat mai multe infecţii intraspitaliceşti.

 

Citește totul despre:

Comentarii