4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu: Aştept ca ONG-urile să vină să adopte câini şi să...

Sorin Oprescu: Aştept ca ONG-urile să vină să adopte câini şi să aibă grijă de ei, nu să militeze în stradă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, face un apel către ONG-uri să vină să adopte câinii din adăposturile ASPA. Primarul spune că adopţiile se pot face gratuit.

”Am propus astăzi, în şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că ONG-urile care vor sムadopte câini fărムdeţinător din adăposturile ASPA să nu mai plătească taxムde adopţie. Hotărârea a fost adoptatムprin vot de majoritatea consilierilor”, scrie primarul Capitalei pe pagina oficială de Facebook.

Edilul a ţinut să sublinieze că încurajează adopţia însă va înăspri controalelepentru a se asigura că animalele nu vor fi abandonate, ci îngrijite de către cei care şi-au asumat întreţinerea lor.

CITIŢI ŞI: Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân a fost promulgată de Traian Băsescu. CCR a declarat-o constituţională

”Am scos prevederea care impunea taxa pentru adopţii. Aştept ONG-urile să vină să facă adopţii. Să nu militeze pentru câini în stradă, ci să vina să-i adopte şi să aibă grijă de ei”, a mai scris Oprescu pe Facebook.

În urmă cu aproape o lună, un copil în vârstă de patru ani, Ionuţ Anghel, a fost ucis de o haită de câini fără stăpân, în parcul Tei din capitală. edilul a spus atunci că va face un referendum şi-i va întreba pe cetăţenii Bucureştiului dacă vor să eutanasieze maidanezii de pe străzi.

Mii de oameni au ieşit atunci pe străzi să-şi exprime dezaprobarea faţă de propunerea lui Sorin Oprescu.

Miercuri, Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a legii maidanezilor, care stipulează că aceştia pot fi eutanasiaţi după 14 zile de la preluarea lor de pe străzi, dacă în acest timp nu vor fi adoptaţi.

CITIŢI ŞI: VEDETELE protestează pe FACEBOOK faţă de eutanasierea maidanezilor

Iubitorii animalelor au ieşit, din nou, în stradă şi au strigat că politicienii nu au procedat corect. printre cei care şi-au arătat dezaprobarea faţă de legea câinilor maidanezi au fost şi mai multe vedete.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă