7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. FOTO. Vedeta A3 și a USL, Adrian Sobaru, atentat cu Dacia...

UPDATE. FOTO. Vedeta A3 și a USL, Adrian Sobaru, atentat cu Dacia Break la Guvern. El a fost reținut pentru 24 de ore

UPDATE 22.15: Adrian Sobaru a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de ultraj și distrugere, conform B1 TV.

UPDATE. În jurul orei 15.10 maşina a fost luată din curtea guvernului, după ce a fost adusă o platformă. El este audiat la Secția 1 Poliție.

UPDATE. Potrivit unor martori aflați la fața locului, citați de Mediafax, Adrian Sobaru ar fi strigat jandarmilor : "Vă place cum arată ţara asta ?"

—-

Fostul electrician al TVR, în prezent cameraman, Adrian Sobaru, cel care a sărit de la un balcon, în Parlament, în anul 2010, a fost reținut de poliție, miercuri, după ce a intrat cu mașina în gardul Guvernului. 

Adrian Sobaru, care era la volanul unui autoturism Dacia Break, a intrat în forţă cu maşina într-una dintre barierele de la intrarea în curtea sediului Guvernului,  unde a mers câțiva zeci de metri, arată surse din poliție. Acesta ar fi avut hainele stropite cu benzină și ar fi vrut să-și dea foc în fața clădirii

Adrian Sobaru a fost imobilizat de jandarmi şi dus la Secţia 1 pentru a fi audiat.

Citește și: Adrian Sobaru PROTESTEAZĂ în faţa TVR, înarmat cu OUĂ şi ROŞII

În anul 2010, Adrian Sobaru, angajatul TVR care s-a aruncat de la balconul sălii Parlamentului în care se dezbătea moţiunea de cenzură, este păzit la uşa salonului din spital. În timp ce surse din spital susţin că agenţii de pază aparţin SPP, serviciul care se ocupă exclusiv cu protecţia demnitarilor neagă acest lucru.

Adrian Sobaru are un copil bolnav de autism, un băiat în vârstă de 15 ani, şi o fetiţă în vârstă de puţin peste şapte ani.

Citește și: De ce îl păzeşte SPP pe Adrian Sobaru?

 În timp ce sărea, Sobaru  a strigat "Pentru tine Boc!". pe el avea un tricou pe care era scris: "Ne-ați ciuruit!!! Ne-ați vândut și ne ați trădat. Ne-ați ucis viitorul copiilor. Ne puteți lua viața și banii, dar nu LIBERTATEA!!!". 

Surse din TVR spuneau că Adrian Sobaru şi-ar fi premeditat demersul, pentru că nu era programat la filmarea de atunci din Parlament, dar a cerut să meargă în locul unui coleg.

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului
  
 A vrut să fie deputat

Adrian Sobaru a avut și o încercare nereușită de a obține un loc în Parlament, la alegerile din 2012, însă nu a strâns numărul de voturi necesare pentru un mandat de deputat. 

 Greva foamei

 În 2013, Adrian Sobaru a intrat și într-o greva a foamei în față TVR. "Prin gestul meu cred că am tras și eu un semnal de alarmă că presă trebuie lăsată în pace. A fost o formă de protest vizavi de mine. Înainte îmi făceam meseria. Am și fost mutat de colo colo", spunea Sobaru pe 18 mai 2013, precizând că după gestul sau de protest din Parlament a fost "aruncat pe linie moartă, la Transmisii". 

Citește și: VIDEO "Ne-au ciuruit", cuvintele unui angajat TVR care s-a aruncat de la un balcon în plină şedinţă a Parlamentului

"Acum am revenit înapoi la actualități dar nu mă mai lasă să merg la anumite instituții. Dacă e adevărat și nu sunt niște greșeli, e ca și cum ți-ar băga cineva pumnul în gură", mărturisea în 2013 Adrian Sobaru. 

Citește și: Boc după incidentul din Parlament: Nu aceasta este soluţia la problemele pe care le avem

Saltul lui Sobaru, momentul decisiv pentru formarea USL

După ce Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului, Victor Ponta a precizat că acela a fost momentul decisiv pentru a înfiinţa USL. Premierul a spus că în acel moment se afla alături de Crin Antonescu şi amândoi au înţeles că trebuie să se aşeze la masă şi să stabilească foarte clar dacă PSD sau PNL mai doresc sau nu să construiască ceva alături de PDL şi Traian Băsescu, iar răspunsul comun "a fost fără ezitare nu".

Citește și: CNA: Posturile TV trebuie să evite difuzarea imaginilor şocante, precum cele cu Adrian Sobaru

Adrian Sobaru a beneficiat din partea Guvernului României de un apartament cu 4 camere din fondul imobiliar al RAPPS, în Sectorul 1 al Capitalei, scrie presa centrală. 

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă