DIICOT a deschis un dosar penal în urma plângerii judecătorului Cristi Danileț pe tema arhivei SIPA

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal în urma plângerii judecătorului Cristi Danileț pe tema acuzațiilor legate de arhiva SIPA.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2017 - 14:46

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal în urma plângerii judecătorului Cristi Danileț pe tema acuzațiilor legate de arhiva SIPA, informează miercuri Agerpres.

Cristi Danileț a depus plângere penală după ce jurnalistul Dan Andronic a scris, într-un ziar central, că din arhiva SIPA ar fi fost copiate și distruse dosare ale unor magistrați.

Inițial, Danileț a depus plângerea la Parchetul General, însă sesizarea sa a fost trimisă la DIICOT, care a deschis miercuri un dosar penal.

Jurnalistul Dan Andronic a susținut că fostul ministru al Justiției Monica Macovei a desemnat o comisie formată din judecătorul Cristi Danileț și procurorul Paul Dumitriu să inventarieze arhiva SIPA, însă o parte din dosarele magistraților ar fi fost copiate și chiar distruse.

În replică, Cristi Danileț a depus o plângere penală împotriva autorului articolului, sesizarea sa vizând "deținerea sau dezvăluirea nelegală a unor informații din arhiva SIPA".

"Fiindcă în articol se fac afirmații cu privire la fapte ce intră în conținutul infracțiunii prevăzute de articolul 39 din Legea 182/2002, raportat la art. 303 — 304 Cod penal, vă sesizez pentru a efectua cercetările ce se impun", arată Cristi Danileț în plângere.

"Nu am modificat, copiat sau divulgat vreo informație conținută în documentele din Arhiva SIPA. Monica Macovei este cea care a desființat SIPA și nu a avut nici o informație secretă despre magistrați (...) Dezmint orice afirmații făcute către public cu privire la modificarea, păstrarea sau divulgarea vreunor date sau informații cu care am intrat în contact", a scris Danileț pe pagina lui de Facebook.

Magistratul Cristi Danileț a relatat că, la sfârșitul anului 2005, Monica Macovei, ministrul Justiției la acea vreme, a solicitat Guvernului să aprobe desființarea DGPA, acesta fiind singurul caz în România când s-a desființat în mod total un serviciu secret.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...