12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSinistratii din Otelec dorm in corturi, la 5 grade Celsius

Sinistratii din Otelec dorm in corturi, la 5 grade Celsius

O parte din sinistratii din satul timisean Otelec sunt nevoiti sa suporte de cateva nopti temperaturi de sub 5 grade Celsius. Toti rezista cu greu frigului dintre peretii de panza ai cortului, in timp ce altii traiesc de luni intregi in cotete, grajduri ori alte anexe insalubre. Unii au copii mici, altii sunt batrani si bolnavi. Putini dintre ei au optimismul autoritatilor, care le-au promis ca pana in 1 decembrie vor avea un acoperis deasupra capului.

Rabdarea este pusa la incercare mai ales pentru cei care locuiesc in celalalt capat al satului, unde mai dureaza pana ajung constructorii. “Am 3 copii – de 6, 7 si 9 ani. Nu s-au apucat nici de fundatie la mine. Nu se mai poate asa. Dorm cu copiii in cocina”, s-a plans Loredana Gal tuturor oficialilor care au trecut prin aceasta localitate.
Oamenii care dorm in grajduri se tem mereu ca ii vor ataca sobolanii. Sub panza subtire a cortului nu incape mare lucru, mai ales daca familiile sunt numeroase. O masa, cateva scaune si un pat, poate doua, pentru cei care au fost mai norocosi. Intr-un colt stau inghesuite bunurile adunate intr-o viata. Banatenii care au reusit sa mai salveze din aparatura de bucatarie reusesc sa manance, din cand in cand, si o masa calda, decenta.
Dupa cum a declarat primarul comunei Uivar, Pavel Vajda, peste 20 de familii din satele apartinatoare, Otelec si Ionel, isi petrec noptile in frig. Cu ajutorul profesorilor de la scoala din sat, copiii dorm de doua saptamani in sala de sport.
Oamenii se plang autoritatilor locale zi de zi si de fiecare data li se spune ca va fi bine, ca nu ii va prinde Craciunul in locatiile incropite de ei. Asa li s-a spus si inainte de Paste. Totusi, reprezentantii Consiliului Judetean Timis nu stiu inca numarul exact al celor care traiesc in corturi, dar astazi se vor deplasa in teren pentru a face o evaluare exacta. Cele mai multe cazuri sunt in satele Otelec si Ionel, dar si in celelalte localitati sinistrate mai sunt cate doua-trei familii care ar avea nevoie de un acoperis deasupra capului.
Aceste cazuri trebuie rezolvate la nivel local, dar pentru cei din Otelec si Ionel se va interveni prin intermediul CJ. Purtatorul de cuvant al institutiei, Jana Lavrics, a declarat ca dupa evaluarea facuta astazi se va incerca gasirea unor spatii corespunzatoare pentru familiile care au copii, poate chiar la Timisoara.
In Otelec, apele din primavara au “luat” peste 200 de case. Pana acum, doar 26 din imobile au fost receptionate, iar la alte 47 lucrarile de reconstructie nici nu au inceput.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă