Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sindicaliştii Romgaz i-au cerut lui Ponta o întâlnire legată de deschiderea unui sediu în Capitală

Sindicatul Romgaz i-a cerut premierului Victor Ponta o întâlnire legată de deschiderea unui sediu al societăţii în Bucureşti, liderul Ioan Stoicovici afirmând că situaţia poate fi rezolvată în favoarea ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.04.2013 - 19:51

Sindicatul Romgaz i-a cerut premierului Victor Ponta o întâlnire legată de deschiderea unui sediu al societăţii în Bucureşti, liderul Ioan Stoicovici afirmând că situaţia poate fi rezolvată în favoarea angajaţilor, dacă sindicaliştii, politicienii sibieni şi CL Mediaş "fac ceea ce trebuie să facă", potrivit Mediafax.

Preşedintele Sindicatului Liber Romgaz, Ioan Stoicovici, a declarat, marţi, că i-a cerut premierului Victor Ponta o întâlnire pentru a discuta problema deschiderii unui sediu al societăţii în Capitală, iniţiativă cu care angajaţii nu sunt de acord.

"Ne-am înscris pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta şi trebuie să vedem dacă acesta răspunde la solicitare. În acest moment, chiar dacă domnia sa a afirmat că se va deschide un sediu în Bucureşti, totul este posibil. Lucrurile nu vor rămâne aşa, eu cred că se vor rezolva, dar trebuie să le lăsăm să se rezolve", a spus Ioan Stoicovici.

Potrivit acestuia, situaţia poate fi rezolvată în favoarea angajaţilor, dacă sindicaliştii "fac ceea ce trebuie să facă", politicienii de Sibiu "fac ceea ce trebuie să facă", iar Consiliul Local Mediaş "face ceea ce trebuie să facă".

"Fiecare trebuie să facă mai departe ceea ce trebuie să facă. Toţi trei trebuie să facem ceea ce trebuie în aceeaşi direcţie şi atunci cred că, până la urmă, lucrurile vor ieşi bine", a declarat Ioan Stoicovici.

El a afirmat că premierul Victor Ponta "este dezinformat" sau "informat intenţionat greşit", atunci când afirmă că la Romgaz există salarii de 10.000 de euro şi persoane care conduc maşini A8.

"După declaraţia premierului chiar am verificat să văd despre cine este vorba. N-am găsit pe nimeni care să aibă salariu de 10.000 de euro sau maşină A8. Dânsul a fost dezinformat de a ajuns să facă aceste afirmaţii. Cred că e informat intenţionat greşit", a susţinut Ioan Stoicovici.

În urmă cu o săptămână, aproximativ 3.000 de persoane au protestat, în faţa Primăriei Mediaş, faţă de intenţia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, de a deschide un sediu al societăţii Romgaz la Bucureşti, ceea ce sindicaliştii spuneau că va însemna mutarea societăţii în Capitală.

Ulterior, Ministerul Economiei a informat, într-un comunicat, că sediile companiilor Romgaz şi Transgaz vor rămâne la Mediaş, iar la Bucureşti vor funcţiona activităţile de strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare.

"Aceste măsuri nu vor implica disponibilizări sau restructurări de personal la cele două companii, conducerile societăţilor funcţionând la sediile sociale. Măsurile concrete (atribuţii, competenţe şi structuri de personal) vor fi stabilite de către organele de conducere competente (AGA şi CA)", se arăta în comunicat.

Miercurea trecută, sindicaliştii Romgaz au anunţat că renunţă la mitingurile programate în faţa Primăriei Mediaş, după ce au primit noi asigurări din partea prefectului de Sibiu, Ovidiu Sitterli, că sediul companiei nu se mută la Bucureşti şi nu vor exista disponibilizări.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...