Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Silviu Prigoana negociaza cu Vantu preluarea Realitatea TV si Newsin

Deputatul PDL Silviu Prigoana ar putea reveni in fruntea televiziunii pe care a infiintat-o, daca va ajunge la o intelegere cu Sorin Ovidiu Vantu pentru preluarea, la pachet, a postului Realitatea TV si a agentiei de stiri Newsin, informeaza

Share

Rl online 0 comentarii

14.01.2010 - 00:00
Deputatul PDL Silviu Prigoana ar putea reveni in fruntea televiziunii pe care a infiintat-o, daca va ajunge la o intelegere cu Sorin Ovidiu Vantu pentru preluarea, la pachet, a postului Realitatea TV si a agentiei de stiri Newsin, informeaza Replicaonline.

Potrivit unor surse din trustul de presa controlat (inca) de Vantu, si Dinu Patriciu a fost vazut, pentru un timp, una din solutiile salvatoare, dar magnatul a spus "pas", spunand ca se axeaza pe presa scrisa si nu este interesat de televiziune.

Nu se stie suma solicitata de Vantu pentru pachetul Realitatea-Newsin, dar nici nu poate fi prea mare, date fiind circumstantele financiare catastrofale: pierderi de peste 900 miliarde de lei vechi numai in 2008, datorii la bugetul de stat de alte aproape 67 miliarde, pentru care agentia este executata silit, in timp ce televiziunea a primit oarece inlesniri la plata, la care se adauga cererile de faliment invocate de partenerii de afaceri, pentru datorii neachitate de sute de mii de euro.

In aceste conditii, momentul pare mai mult decat prielnic pentru Prigoana (si PDL), care isi va "trage" astfel propria televiziune, pentru a nu mai trece prin chinul media care l-au insemnat campaniile electorale din 2008 si 2009.

Silviu Prigoana a infiintat Realitatea in 2001 si a vandut-o cu doar 10 milioane de lei vechi, spune el, in noiembrie 2003 catre un off-shore, Bluelink Comunicazione Ltd si un afacerist roman, Radu Mihai Margineanu, care si-a cedat apoi partea catre SC Global Video Media SRL, firma a gigantului Petromservice, cu peste 5,5 milioane de dolari. Desi a negat ani de zile orice implicare in Realitatea, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a recunoscut, in cele din urma, ca el detine aceasta televiziune. Potrivit datelor oficiale, SC Realitatea Media SA este administrata de Iacob Baciu, Dumitru Costin, Achille Costin Dutu, Ion Eftimie si Liviu Luca (toti lideri de sindicat in Petromservice), iar actionari sunt Liviu Luca, Eugen Gheorghe Luha, Gheorghe Cristian Toroipan, Bluelink Comunicazione Ltd, SC PSV Company SA (fosta Petromservice, intrata oficial in faliment in iulie 2009, pentru datorii de 115 milioane de euro) si SC Global Video Media SRL.

De la preluarea sa de la Prigoana, Realitatea lui Vantu a cumulat pierderi de peste 1.280 de miliarde de lei vechi, fara a le pune la socoteala si pe cele din 2009. In plus, televiziunea are datorii la stat de peste 56 miliarde de lei vechi, potrivit datelor actualizate de ANAF pe 30.09.2009.

La randul sau, agentia de stiri Newsin, infiintata in 2006, este administrata de Catalin Blebea si are ca asociati SC Realitatea Media SA si SC Global Video Media SRL. Ca si sora sa televizata, agentia Newsin a inregistrat, de la infiintare pana in 2008, inclusiv, pierderi de peste 40 miliarde de lei vechi, la care se adauga datorii la stat de aproape 7,4 miliarde lei vechi, pentru care este executata silit de ANAF.

In fine, SC Global Video Media SRL, care sta in spatele ambelor institutii de presa, este administrata de sindicalistii Iacob Baciu, Matei Radu Bratianu, Sergiu Mircea Constantinescu, Dumitru Costin si Achille Costin Dutu, asociati fiind Liviu Luca, Eugen Gheorghe Luha, Bogdan Radu Negrutzi, Gheorghe Cristian Toroipan si SC PSV Company SA (fosta Petromservice, falimentata intre timp). Firma nu a declarat activitate in 2008 si a adunat datorii la Fisc de peste 3,4 miliarde lei vechi, pentru care este executata silit.

Un amanunt interesant in privinta administratorului mentionat mai sus, Matei Radu Bratianu: este una si aceeasi persoana cu deputatul PSD de Constanta Matei Bratianu. "Mogulul" Bratianu a 'uitat' insa sa treaca aceasta functie in declaratia sa de avere.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...