16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialSibiu: Tigroaica a fugit de sub supravegherea echipelor de căutare

Sibiu: Tigroaica a fugit de sub supravegherea echipelor de căutare

UPDATE: Tigrul care a scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Silviu Albişor, tigrul a fugit de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, şi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiu.

Conform acestuia, tigrul se află în zona străzii Calea Poplăcii din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, iar întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală Sibiu.

Directorul Complexului Naţional Muzeal Astra din Sibiu, Valeriu Olaru, a precizat că din zona muzeului au fost evacuate 18 persoane, atât vizitatori, cât şi personal al instituţiei şi muncitori care lucrează acolo. Olarau a spus că persoanele au fost luate din muzeu cu un autoturism al instituţiei şi scoase la poartă, unde au stat într-un spaţiu închis până în momentul în care au putut părăsi zona cu diferite mijloace de transport.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind alertate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia, Asociaţia Vânătorilor şi SMURD.

Ulterior, tigrul a fost localizat în Pădurea Dumbrava, în arealul Grădinii Zoologice, care este împrejmuit cu un gard înalt de 1,80 metri.

“Echipele de căutare sunt dotate cu o armă cu tranchilizante care va fi folosită pentru a seda animalul şi a-l putea aduce înapoi”, declara Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Populaţia fusese avertizată de autorităţi prin megafoane, mai ales în cartierul Valea Aurie, aflat în imediata apropiere, să evite zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Naţional Astra din Pădurea Dumbrava.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, preciza că este vorba despre o tigroaică născută în Grădina Zoologică din Sibiu.
Grădina Zoologică din Sibiu, administrată de Primăria Sibiu, este situată la ieşirea din oraş către Păltiniş, în apropiere aflându-se un hotel, mai multe restaurante şi Muzeul Astra din Pădurea Dumbrava.

 

Informaţia survine la scurt timp după ce tot Mihaela Gligore spunea că tigroaica a fost prinsă şi readusă în captivitate, a precizat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, pentru Agerpres.

‘Tigroaica a fost capturată şi este condusă spre cuşca sa, cu ajutorul tuturor forţelor de intervenţie. Aceasta s-a născut în captivitate şi a reuşit să evadeze, însă nu a părăsit Grădina Zoologică, care este înconjurată de un gard înalt de 1,8 metri. Nu deţinem nicio informaţie conform căreia cineva ar fi fost rănit’, a spus Mirela Gligore.

La Grădina Zoologică din Sibiu, cea mai veche din ţară, se află mai mulţi tigri. Anul trecut, un tânăr a fost muşcat de picior de unul dintre aceştia, pentru că vizitatorul nu a respectat distanţa faţă de animal şi şi-a strecurat piciorul în interiorul cuştii.

Parcul Zoo se întinde pe 45 de hectare şi este situat la marginea Sibiului, în Pădurea Dumbrava. În cuştile de la Zoo sunt 187 de animale şi păsări din 47 de specii. Anul trecut, Zoo Sibiu a fost vizitată de peste 177.000 de persoane.

Cele mai citite

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...

Elena Rîbakina a câștigat turneul WTA de la Stuttgart

Kazaha Elena Rîbakina a câştigat turneul WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în finală, în două seturi simetrice, scor 6-2, 6-2,...

Oțelul – „U” Cluj 1-0! Trupa lui Dorinel Munteanu, un nou succes în fața „Șepcilor Roșii”

Oţelul Galaţi a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 1-0, pe teren propriu, într-un meci din etapa a cincea a play-out-ului Ligii 1. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă