9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialSeful Sectiei Penale a Tribunalului Prahova, retinut pentru mita

Seful Sectiei Penale a Tribunalului Prahova, retinut pentru mita

Judecatorul Dumitru Rebegea, seful Sectiei Penale a Tribunalului Prahova, a fost retinut ieri de procurorii anticoruptie sub acuzatia ca a favorizat doi interlopi periculosi contra unei sume de bani. Unul dintre cei doi infractori a fost lasat in libertate de magistratul prahovean, desi fusese dat in urmarire generala dupa ce a reusit sa fuga din sala tribunalului chiar de sub nasul politistilor.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus ieri arestarea preventiva pentru 29 de zile a judecatorului Dumitru Rebegea, presedintele Sectiei Penale a Tribunalului Prahova, dupa ce acesta a fost acuzat de DNA ca ar fi primit mita 37.000 euro de la o avocata pentru a-i favoriza pe Sandu Zamfir, zis Austrianu, si Florin Parjol, capul clanului Ghenosu, doi interlopi care au terorizat zeci de persoane. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, din interceptarile convorbirilor telefonice dintre seful Sectiei Penale a Tribunalului Prahova si avocata care l-ar fi mituit reiese ca judecatorul "ii invata" pe cei doi interlopi cum sa scape legal de arestul preventiv. Astfel, sustin anchetatorii, magistratul ii spunea avocatei sa faca cerere de incetare a arestului preventiv cu cateva zile inainte ca mandatul sa expire.

 

Apoi, avocatii nu veneau la termen, judecatorul amana cauza, iar la termenul urmator Rebegea constata ca arestul a incetat de drept, pentru ca a trecut perioada legala de 30 de zile. Interlopul Sandu Zamfir era cercetat pentru mai multe infractiuni de santaj si inselaciune, iar Florin Parjol, liderul clanului Ghenosu, pentru infractiuni de santaj, constituire de grup infractional organizat si fraude financiare. Scandalurile judiciare in care au fost implicati cei doi interlopi au tinut primele pagini ale presei locale luni in sir. In luna ianuarie a acestui an, politia a facut o descindere in casa lui Sandu Zamfir, zis Austrianu, dupa ce atat el, cat si familia lui erau cercetati in 22 de cauze penale (talharii, furturi, infractiuni de santaj si amenintare). La perchezitie, pe langa arme albe, politistii au gasit si un pistol cu cinci cartuse.

 

Un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova a dispus insa cercetarea in stare de libertate a interlopului. In luna iulie Sandu Zamfir a intrat din nou in atentia procurorilor. A fost acuzat de magistratul Eduard Bugeac de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti ca a comis nu mai putin de cinci infractiuni de inselaciune si santaj in perioada 18 iunie-2 iulie. A fost retinut 24 de ore, dar o instanta din cadrul Judecatoriei Ploiesti a respins cererea de arestare preventiva. A urmat recursul. Interlopul a fost prezent in sala de judecata, dar a fugit, inainte de comunicarea deciziei, chiar de sub nasul politistilor prezenti. A fost dat in urmarire generala si prins in Bucuresti. seful Sectiei Penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, a considerat insa ca acesta trebuie cercetat in stare de libertate, in ciuda faptului ca interlopul avusese statut de urmarit general.

 

Capul clanului Ghenosu, Florin Parjol, a fost si el arestat, iar apoi eliberat de acelasi magistrat Rebegea. Deosebit de violent, interlopul se lauda cu un cazier bogat: trafic de persoane in vederea exploatarii sexuale, proxenetism agravant (arestat si condamnat la 7 ani inchisoare in Franta), spalare de bani, ultraj contra bunelor moravuri. Are stranse legaturi infractionale cu alte grupari renumite din tara, cum ar fi Camatarii si Duduienii din Bucuresti sau Cordunenii din Iasi.

Cele mai citite

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă