9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Șeful Noii Drepte din România, organizator al Marșului pentru normalitate, îi...

FOTO. Șeful Noii Drepte din România, organizator al Marșului pentru normalitate, îi laudă pe extremiștii moldoveni, care au reușit să oprească parada gay de la Chișinău

Liderul Noii Drepte de la București, Tudor Ionescu, care a organizat, împreună cu alte două partide naționaliste, Marșul pentru Normalitate, i-a lăudat pe contul său de Facebook pe extremiștii din Republica Moldova, care au oprit, duminică, marșul gay ”Fără frică”, desfășurat la Chișinău.

”Și la Chișinău a existat astăzi o tentativă de organizare a unei parade a homosexualilor, dupa modelul celei de la Bucureşti. Parada a fost însă oprită de membrii Noii Drepte din Basarabia, care merită felicitările noastre! Voi aţi salvat onoarea Basarabiei creștine! Cinste vouă!”, a scris Tudor Ionescu, pe contul său de Facebook.

Membrii Noii Drepte din Moldova și mai mulți preoți ortodocși au aruncat cu ouă și apă în participanții la parada LGBT, polițiștii oprind marșul. Președintele Igor Dodon, care a condamnat parada „Fără Frică”, prezentându-l drept un asalt asupra familiei, a organizat, tot duminică, o contramanifestație în centrul Chișinăului, „Festivalul Familiei tradiționale”, a relatat Europa Liberă.

Noua Dreaptă, PRU și Partidul România Mare, constituite în Alianța BINE, au organizat, sâmbătă, la București, Marșul Normalității, în care au militat pentru apărarea ”familiei tradiționale” și a căsătoriei între un bărbat și o femeie, condamnând, totodată, faptul că CCR nu a calificat drept neconstituțională căsătoria dintre românul Adrian Coman și americanul Clai Hamilton.

"Vom protesta pe 20 mai şi faţă de poziţia ezitantă a Curţii Constituţionale a României în cazul homosexualului Adrian Coman care a cerut recunoaşterea pe teritoriul României a căsătoriei sale oficiată în Belgia cu o persoană de acelaşi sex. Curtea Constituţională a amânat în mod inexplicabil în repetate rânduri să ia o decizie în acest caz (în curând se împlineşte un an!), judecătorii români apelînd, pentru «indicaţii», la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”,  conform paginii Marșului pentru normalitate.

 

Deși retorica lor este similară cu cea a Coaliției pentru Familie, această organizaţie a redactat un comunicat de presă în care s-a delimitat de Marșul pentru Normalitate:

”Coaliția pentru Familie atrage atenția că nu are nicio legătură cu „Marșul normalității” organizat sâmbătă, 20 mai, ora 12,00 în Piața Victoriei și respinge acest demers populist și politicianist”.

 
De altfel, un susținător al Coaliției le-a scris celor de la Alianța BINE că fac mult rău inițiativei pentru modificarea Constituției, cu acest marș. În replică, reprezentanții Alianţei BINE au spus doar că ” probabil că facem tot atât de mult rău ca atunci când membrii noştri susţineau masiv ca voluntari efortul de strângere a semnăturilor. Apoi, acest eveniment se desfăşoară deja de mulţi ani”.

La Marșul pentru Normalitate de la București au participat aproximativ 200 de persoane, în vreme ce la Marșul Diversității au venit aproximativ 2.000 de persoane. La Chișinău, au participat în jur de 250 de oameni la parada gay, iar la contramanifestatie, aproximativ 500.

Inițiativa Coaliției pentru Familie, care vrea ca în Constituție să fie stipulat că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, a iscat ample dezbateri în societatea civilă. În 9 mai, Camera Deputaților a adoptat iniţiativa Coaliției pentru Familie și acum se află în lucru la comisiile permanente ale Senatului.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini de la parade, dar și cu schimbul de replici dintre Alianța BINE și susținătorii Coaliției pentru Familie. 

Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă