Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO. Șeful Noii Drepte din România, organizator al Marșului pentru normalitate, îi laudă pe extremiștii moldoveni, care au reușit să oprească parada gay de la Chișinău

Șeful Noii Drepte de la București, Tudor Ionescu, care a organizat, împreună cu alte două partide naționaliste, Marșul pentru Normalitate, i-a lăudat, pe contul său de Facebook, pe extremiștii din Republica Moldova, care au oprit, duminică, marșul gay ”Fără frică”, desfășurat la Chișinău.

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

Actualizat: 22.05.2017 - 17:31

Liderul Noii Drepte de la București, Tudor Ionescu, care a organizat, împreună cu alte două partide naționaliste, Marșul pentru Normalitate, i-a lăudat pe contul său de Facebook pe extremiștii din Republica Moldova, care au oprit, duminică, marșul gay ”Fără frică”, desfășurat la Chișinău.

”Și la Chișinău a existat astăzi o tentativă de organizare a unei parade a homosexualilor, dupa modelul celei de la Bucureşti. Parada a fost însă oprită de membrii Noii Drepte din Basarabia, care merită felicitările noastre! Voi aţi salvat onoarea Basarabiei creștine! Cinste vouă!”, a scris Tudor Ionescu, pe contul său de Facebook.

Membrii Noii Drepte din Moldova și mai mulți preoți ortodocși au aruncat cu ouă și apă în participanții la parada LGBT, polițiștii oprind marșul. Președintele Igor Dodon, care a condamnat parada „Fără Frică”, prezentându-l drept un asalt asupra familiei, a organizat, tot duminică, o contramanifestație în centrul Chișinăului, „Festivalul Familiei tradiționale”, a relatat Europa Liberă.

Noua Dreaptă, PRU și Partidul România Mare, constituite în Alianța BINE, au organizat, sâmbătă, la București, Marșul Normalității, în care au militat pentru apărarea ”familiei tradiționale” și a căsătoriei între un bărbat și o femeie, condamnând, totodată, faptul că CCR nu a calificat drept neconstituțională căsătoria dintre românul Adrian Coman și americanul Clai Hamilton.

"Vom protesta pe 20 mai şi faţă de poziţia ezitantă a Curţii Constituţionale a României în cazul homosexualului Adrian Coman care a cerut recunoaşterea pe teritoriul României a căsătoriei sale oficiată în Belgia cu o persoană de acelaşi sex. Curtea Constituţională a amânat în mod inexplicabil în repetate rânduri să ia o decizie în acest caz (în curând se împlineşte un an!), judecătorii români apelînd, pentru «indicaţii», la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”,  conform paginii Marșului pentru normalitate.

 

Deși retorica lor este similară cu cea a Coaliției pentru Familie, această organizaţie a redactat un comunicat de presă în care s-a delimitat de Marșul pentru Normalitate:

”Coaliția pentru Familie atrage atenția că nu are nicio legătură cu „Marșul normalității” organizat sâmbătă, 20 mai, ora 12,00 în Piața Victoriei și respinge acest demers populist și politicianist”.

 
De altfel, un susținător al Coaliției le-a scris celor de la Alianța BINE că fac mult rău inițiativei pentru modificarea Constituției, cu acest marș. În replică, reprezentanții Alianţei BINE au spus doar că ” probabil că facem tot atât de mult rău ca atunci când membrii noştri susţineau masiv ca voluntari efortul de strângere a semnăturilor. Apoi, acest eveniment se desfăşoară deja de mulţi ani”.

La Marșul pentru Normalitate de la București au participat aproximativ 200 de persoane, în vreme ce la Marșul Diversității au venit aproximativ 2.000 de persoane. La Chișinău, au participat în jur de 250 de oameni la parada gay, iar la contramanifestatie, aproximativ 500.

Inițiativa Coaliției pentru Familie, care vrea ca în Constituție să fie stipulat că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, a iscat ample dezbateri în societatea civilă. În 9 mai, Camera Deputaților a adoptat iniţiativa Coaliției pentru Familie și acum se află în lucru la comisiile permanente ale Senatului.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini de la parade, dar și cu schimbul de replici dintre Alianța BINE și susținătorii Coaliției pentru Familie. 

Citește totul despre:

Comentarii