Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, se află la București, într-o escală spre SUA

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că secretarul de stat american Rex Tillerson se află la Bucureşti, acesta înnoptând în România pe drumul de întoarcere din Myanmar către Washington.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2017 - 23:10

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că secretarul de stat american Rex Tillerson, șeful diplomației SUA, se află la Bucureşti, acesta înnoptând în România pe drumul de întoarcere din Myanmar către Washington.

”Secretarul Tillerson va înnopta la Bucureşti la întoarcerea din călătoria pe care a efectuat-o în Asia. El nu are niciun program oficial în România”, se arată în precizarea făcută de către ambasada americană la solicitarea Mediafax.

 Rex Tillerson a discutat, miercuri, cu şeful armatei Myanmarului, despre necesitatea opririi violenţei şi stabilizarea regiunii Rakhin. Statele Unite vor să preseze Myanmarul să găsească o soluţie pentru criza refugiaţilor rohingya. Încă de la începerea conflictului, la sfârşitul lui august, peste 600.000 de musulmani rohingya au emigrat în Bangladesh, iar Myanmarul a fost acuzat de "epurare etnică".

"Avionul său face un stop tehnic la Bucureşti, deoarece vine dinspre Asia, unde a fost cu preşedintele Donald Trump. Nu este o vizită oficială sau planificată din timp", au arătat alte surse, citate de Profit.ro.

Ministrul român de Externe, Theodor Meleşcanu, se va întâlni cu oficialul american, care va rămâne în această seară în Bucureşti, conform aceloraşi surse.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...