Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şefii ROMATSA au demisionat

UPDATE. Consiliul de Administraţie ROMATSA a delegat atribuţiile de director general lui Valentin Cimpuieru, director al departamentului Tehnic Dezvoltare. Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, şi directorul de ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.01.2014 - 14:41

UPDATE. Consiliul de Administraţie ROMATSA a delegat atribuţiile de director general lui Valentin Cimpuieru, director al departamentului Tehnic Dezvoltare.

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, şi directorul de operaţiuni al companiei, Bogdan Donciu, au solicitat eliberarea din funcţie, informează Agerpres.

”În acest moment are loc şedinţa Consiliului de Administraţie al companiei, unde se va decide eliberarea din funcţie a celor doi”, au precizat sursele citate.

Citeşte şi: Coşmarul din Apuseni: răniţi în accident, ucişi de frig

Aleodor Marian Frâncu are 57 de ani şi este director general la ROMATSA din mai 2012, începând din 2006 până la acea dată ocupând funcţiile de director Dezvoltare centre de profit, şef serviciu Coordonare programe, director Direcţia strategii, coordonare programe şi relaţii internaţionale, director general adjunct Departamentul Strategii, Coordonare Programe şi Relaţii Internaţionale, preşedinte şi director general ROMATSA.

În 2005-2006, Frâncu a fost şeful Cancelariei premierului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, cu rang de ministru.

Citeşte şi: Ponta a demis un secretar de stat în MAI şi a cerut înlocuirea şefilor Romatsa şi STS. Şeful IGSU şi-a dat demisia

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că şi-a înaintat demisia Consiliului de Administraţie, "pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei", dar că nu are nimic să-şi reproşeze.

Citeşte şi: Raportul Guvernului: S-a acţionat atipic în raport cu procedura standard

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, Frâncu a răspuns: "Nu am nimic să-mi reproşez. Am demisionat numai pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei".

Ponta a declarat miercuri dimineaţă că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS.

Premierul a arătat că, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără asumarea autorităţii şi a responsabilităţii, iar intervenţia de luni a fost un eşec.

Acestea sunt şi concluziile preliminare ale raportului privind modul în care reprezentanţii instituţiilor statului au intervenit după producerea accidentului aviatic, respectiv existenţa unor deficienţe inacceptabile, care necesită îmbunătăţirea sistemului de intervenţie.

"Consider că aceste responsabilităţi, la nivel de vârf, trebuie asumate, ca un semnal foarte clar că există o responsabilitate şi o nefuncţionare corespunzătoare şi că, în momente dificile, aceste instituţii trebuie să beneficieze la cel mai înalt nivel de oameni capabili să îşi asume responsabilităţi, să aibă autoritatea necesară pentru a lua măsuri şi implicarea necesară în aceste situaţii cu totul şi cu totul speciale", a afirmat Ponta.

Conform raportului, ROMATSA nu a manifestat un rol activ în cazul accidentului aviatic din Cluj, nu a luat măsurile necesare pentru stabilirea zonei de căutare a aeronavei, nu a declanşat operaţiuni de căutare şi nu a cerut sprijinul Centrului de Operaţii Aeriene din MApN.

Tot miercuri a demisionat şi şeful IGSU, Ion Burlui. Ministrul de Interne, radu Stroe a semnat demisia subalternului său, aceasta fiin înaintată premierului Victor Ponta.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...