Ședinţele festive ale Parlamentului și Guvernului de la Iaşi nu se mai țin! Centenarul a fost amânat. Banii de protocol se întorc la Guvern

Parlamentul și Guvernul au anunțat că au renunţat la şedinţele festive ce urma să aibă loc la Iaşi peste două săptămâni, pe 23 noiembrie, respectiv pe 24 noiembrie, cu ocazia Centenarului Marii Uniri şi a marcării Războiului de Reîntregire.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 11.11.2017 - 16:22

Parlamentul și Guvernul au anunțat că au renunţat la şedinţele festive ce urmau să aibă loc la Iaşi peste două săptămâni, pe 23 noiembrie, respectiv pe 24 noiembrie, cu ocazia debutului aniversării Centenarului Marii Uniri şi a marcării Războiului de Reîntregire. 

Banii de protocol, 6 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Executivului, pentru organizarea celor două întruniri festive, alocați deja, se întorc înapoi la Guvern, scrie Ziarul de Iași.

Până la urmă, Iașiul a ieșit „din cărți”, ceea ce este pe placul criticilor care susțineau că momentul festivităților era unul nefericit. În urmă cu o sută de ani, în 1917, Iaşiul era suprapopulat cu refugiaţi, epidemiile, frigul şi foametea secerau vieţi, iar regatul, restrâns la provincia Moldovei, fără Bucovina, tocmai intra în negocieri pentru semnarea unui armistiţiu cu Germania şi Austro-Ungaria.

Ieri, Secretariatul General al Guvernului a anunţat că „agenda de lucru deosebit de încărcată, în această perioadă, a primului ministru al Românei, domnul Mihai Tudose, şi a celorlalţi membri ai Guvernului impune o reprogramare a şedinţei festive din data de 24 noiembrie 2017, noua dată a reuniunii urmând să fie propusă organelor administraţiei publice locale din judeţul Iaşi“. Programul Consiliului Judeţean în vederea marcării Centenarului Marii Uniri se va prelungi şi pe parcursul anului 2018, se arată în comunicat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...