Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Securistul care l-a ucis în bătaie pe Gheorghe Ursu a scăpat de pedeapsă. Tribunalul Militar spune că fapta s-a prescris

Fostul maior de Securitate Marin Pârvulescu, anchetatorul principal al disidentului Gheorghe Ursu, nu va fi anchetat. Această decizie a Tribunalul Militar Bucureşti este definitivă şi mai poate fi atacată doar prin proceduri ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.10.2013 - 13:08

Fostul maior de Securitate Marin Pârvulescu, anchetatorul principal al disidentului Gheorghe Ursu, nu va fi anchetat. Această decizie a Tribunalul Militar Bucureşti este definitivă şi mai poate fi atacată doar prin proceduri extraordinare.

Tribunalul Militar Bucureşti a respins, miercuri, plângerea lui Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, împotriva deciziei unui procuror civil de a da NUP (neînceperea urmăririi penale) în cazul fostului maior de Securitate Marin Pârvulescu, anchetatorul principal al disidentului care a murit în 1985, din cauza bătăilor primite la interogatoriile Securităţii, relatează gandul.info.

Astfel, Marin Pârvulescu scapă neatins de justiţie, după ce în ultimii 10 ani procurorii şi judecătorii i-au respins sistematic cererile fiului lui Ursu ca fostul securist să fie anchetat pentru omor sau pentru tortură motivată politic. Aceştia au motivat că presupusele infracţiuni ale fostului securist s-ar fi prescris.

Judecătorul militar Gabriel Gunescu a decis miercuri să respingă plângerea lui Ursu "ca neîntemeiată" şi să îl oblige pe Andrei Ursu la plata a 100 de lei, cheltuieli de judecată. Gunescu a mai dat o decizie similară în cazul altei plângeri a lui Andrei Ursu, împotriva unui NUP dat de un procuror militar. Plângerea respinsă astăzi a ajuns tot pe mâinile lui Gunescu, deşi acesta a solicitat recuzarea, pentru a nu exista suspiciuni că se pronunţă de două ori pe acelaşi caz. Cererea i-a fost însă respinsă de superiorul ierarhic.

Această decizie este definitivă şi mai poate fi atacată doar prin proceduri extraordinare, pe care ar trebui să le dispună Procurorul General al României, Tiberiu Niţu.

Inginerul Gheorghe Ursu a murit pe 17 noiembrie 1985, în arestul Miliţiei Bucureşti, după ce a fost închis timp de aproape două luni şi a fost anchetat aproape zilnic. Conform mărturiilor colegilor de arest, Ursu venea bătut crunt de la interogatorii, uneori fiind adus în celulă cu pătura, pentru că nu mai putea să se ţină pe picioare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...