Fostul deputat fugar Sebastian Ghiță a contestat mandatul de arestare în lipsă. Judecătorii se vor pronunța într-o săptămână

Dispărut de trei luni, Sebastian Ghița constestă al doilea mandat de arestare în lipsă emis pe numele său. Această contestație a fost depusă de avocații fostului deputat, iar Curtea de Apel Ploiești o va judeca luni, arată Digi24.

Share

Gabriel Mihai 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2017 - 12:25

UPDATE 11.40: Curtea de Apel Ploiești va judeca, în data de 27 martie, contestația formulată de fostul deputat Sebastian Ghiță față de emiterea unui nou mandat de arestare pe numele său, formulată de Tribunalul Prahova, arată Agerpres.

Tribunalul Prahova a dispus, miercuri, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Magistrații au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului.


Dispărut de trei luni, Sebastian Ghița constestă al doilea mandat de arestare în lipsă emis pe numele său. Această contestație a fost depusă de avocații fostului deputat, iar Curtea de Apel Ploiești o va judeca luni, arată Digi24.

Ghiță a fost pus sub acuzare într-un nou dosar de corupție și potrivit unui comunicat remis de DNA, este acuzat de trafic de influență (4 infracțiuni), spălare a banilor, în formă continuată (3 infracțiuni) și constituire de grup infracțional organizat. În același dosar au fost plasați sub control judiciar Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group, și Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiță și patron al Asesoft International.

„Pentru încheierea acestor contracte finanțate din bani publici și fonduri europene, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A. și ulterior deputat în Parlamentul României, a pretins și primit de la reprezentanții firmelor, declarate ulterior câștigătoare ale procedurilor de licitație, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituțiilor și autorităților contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții, firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de acesta.

Pentru crearea unei aparențe de legalitate în ceea ce privește acordarea acestor sume de bani pretinse, Ghiță Sebastian Aurelian a indicat ca modalitate de transfer al sumelor de bani de care era interesat, simularea unor operațiuni comerciale prin încheierea unor contracte comerciale de către aceste societăți în calitate de beneficiar, cu societăți comerciale controlate de el aparținând grupului Asesoft / Teamnet, în calitate de furnizor. Obiectul contractelor consta în prestarea de servicii IT fictive”, se arată într-un comunicat emis de DNA Ploiești.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...