Sebastian Ghiță a scăpat de mandatul de arestare în dosarul Ponta - Blair.

Înalta Curtea de Casație și Justiție a respins, joi, mandatul de arestare cerut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru Sebastian Ghiță în dosarul Ponta-Blair. Știre în curs de actualizare.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2017 - 15:25

Înalta Curtea de Casație și Justiție a respins, joi, mandatul de arestare cerut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru Sebastian Ghiță în dosarul Ponta-Blair.

Dosarul are legătură cu banii utilizaţi pentru aducerea lui Tony Blair în România în martie 2012. DNA i-a pus sub control judiciar pe cei doi lideri PSD, Ghiță și Ponta, acesta din urmă fiind acuzat de complicitate la spălare de bani, iar Ghiţă - de spălare de bani. Concret, DNA susţine că Ponta l-ar fi pus pe Ghiţă pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare în schimbul plăţii de către Ghiţă a sumei de 220.000 de euro - printr-un interpus - pentru a-l aduce pe Tony Blair în România. 

Procurorii îl cercetează pe Victor Ponta în baza legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, care prevede la articolul 13 următoarele: "Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţă ori autoritatea să în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani".

Sebastian Ghiță a fost eliberat, în luna mai, din arestul Poliției de la Belgrad în schimbul unei cauțiuni de 200.000 de euro. El are obligativitatea de a nu părăsi capitala Serbiei și de a se prezenta la poliție la datele de 1 și 15 ale fiecărei luni până la soluționarea dosarului ce i-a fost deschis în instanță pentru utilizarea unei identități false. Sebastian Ghiță le-a declarat judecătorilor sârbi că nu este de acord cu cererea de extrădare formulată de Ministerul Justiției din România întrucât "este persecutat politic". 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...