6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSebastian Bodu blochează dividendele speciale de la Transgaz

Sebastian Bodu blochează dividendele speciale de la Transgaz

Transgaz a anunţat că fostul europarlamentar Sebastian Bodu a dat în judecată compania, solicitând să fie anulată hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 23 octombrie, şedinţă în care acţionarii Transgaz au aprobat distribuirea de dividende în sumă de 171 de milioane de lei. De altfel, Bodu a mai dat recent în judecată şi Transelectrica, din acelaşi motiv. Cele două companii sunt controlate de Ministerul Economiei şi sunt între cele mai profitabile companii de stat.

"Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz informează pe toţi cei interesaţi că pe rolul Tribunalului Sibiu, Secţia a II a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, se află înregistrat spre soluţionare dosarul nr. 5251/85/2017 având ca obiect 'acţiune în anulare a hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 7 din data de 23.10.2017", cererea se află în procedura de regularizare", arată un comunicat transmis miercuri seara de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, reclamantul, Sebastian Bodu, solicită, ”pe calea ordonanţei preşedinţiale obiect al dosarului nr.5252/85/2017 pe rolul Tribunalului Sibiu”, suspendarea hotărârii AGA din 23 octombrie, până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare a hotărârii nr.7/2017.

Primul termen de judecată stabilit de instanţă  este 21 noiembrie 2017.

În 23 octombrie, acţionarii Transgaz au aprobat distribuirea sub formă de dividende a sumei de 171 milioane lei, din sumele existente la 31 decembrie 2016 în soldul conturilor ”alte rezerve” şi ”rezultat reportat”.

Dividendul brut pe acţiune aprobat a fost în valoare de 14,52 lei.

În aceeaşi şedinţă, acţionarii au aprobat şi prelungirea pentru o perioadă de două luni, începând cu 11 noiembrie, a mandatelor membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie al Transgaz.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă