Se fac verificări în cazul unui polițist vasluian care ar fi împrumutat bani de la un bărbat anchetat de FBI

Șeful Biroului de Investigații Criminale Bârlad, comisar-șef Cătălin Bejinaru, este verificat de superiori, după ce au apărut informații că bărbatul ar fi împrumutat 25.000 de euro de la un bărbat anchetat de FBI, acuzat de clonare de carduri

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

19.05.2017 - 10:32

Șeful Biroului de Investigații Criminale Bârlad, comisar-șef Cătălin Bejinaru, este  verificat de superiori, după ce au apărut informații că bărbatul ar fi împrumutat 25.000 de euro de la un bărbat anchetat de FBI, acuzat de clonare de carduri, cu un prejudiciu de peste 40 milioane de dolari americani, a confirmat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, Iulian Petre.

"Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui a dispus efectuarea de verificări interne cu privire la aspectele sesizate în mass-media. În funcție de rezultatul acestora, vor fi luate măsuri în consecință", a menționat reprezentantul IPJ Vaslui.

Șeful Biroului de Investigații Criminale Bârlad, comisar-șef Cătălin Bejinaru, a împrumutat de la o persoană fizică suma de 25.000 de euro, conform propriei sale declarații de avere.

În declarația de avere pe 2015, depusă de Bejinaru anul trecut și publicată pe site-ul oficial al Poliției Române, se precizează că acesta a făcut trei împrumuturi, două de la instituții bancare și unul de la o persoană fizică.

Numele persoanei din Bârlad de la care polițistul ar fi împrumutat suma de 25.000 de euro figurează într-un dosar anchetat de FBI, bărbatul respectiv fiind printre cei la ale căror domicilii ar fi descins, în 2015, reprezentanții Biroului Federal de Investigații american. Bârlădeanul este acuzat că ar fi condus o grupare care se ocupa cu clonarea de carduri, prejudiciul stabilit de anchetatori fiind de 42 de milioane de dolari americani, mai arată sursa citată.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...