Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scriitoarea Leonida Lari a murit din cauza cancerului mamar

Scriitoarea Leonida Lari, fost deputat PRM, a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în locuinţa ei din Chişinău. Lari suferea de mai mult timp de cancer mamar. Poet, publicist, politician şi militant pentru ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

11.12.2011 - 14:14

Scriitoarea Leonida Lari, fost deputat PRM, a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în locuinţa ei din Chişinău. Lari suferea de mai mult timp de cancer mamar. Poet, publicist, politician şi militant pentru reunirea Basarabiei cu România, Leonida Lari s-a născut la 25 octombrie 1949 în satul Buruceni, raionul Bălţi, din Republica Moldova, relatează Mediafax.

Ea a avut trei mandate de deputat în Parlamentul României, intrând pe listele Partidului România Mare în 1996, 2000 şi 2004. Ulterior, în 2005, a demisionat din PRM, motivând că preferă "libertatea de a gândi şi de a acţiona" şi "un limbajul civilizat chiar faţă de adversarii politici", informează Pro TV Chişinău.

Doi ani mai târziu, Leonida Lari şi-a depus cererea de înscriere în Partidul Popular Creştin-Democrat (PNŢCD), scria presa românească la acea vreme.

Leonida Lari era membră a Uniunii Scriitorilor din România - Asociaţia Scriitorilor Bucureşti şi a fost distinsă de Academia Română cu premiul pentru poezie "Mihai Eminescu".

A primit titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Bacău, precum şi pe cel de Cavaler al Ordinului Republicii Moldova.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...