Scoala in barul din Campu lui Neag

In Campu lui Neag, o localitate aflata la poalele Muntilor Retezat si care apartine de orasul Uricani, elevii de scoala generala invata in aceeasi cladire cu un bar satesc care functioneaza aici de ani de zile. Mai intai a fost barul, iar mai ...

Share

Carmen Cosman 0 comentarii

19.05.2008 - 00:00

In Campu lui Neag, o localitate aflata la poalele Muntilor Retezat si care apartine de orasul Uricani, elevii de scoala generala invata in aceeasi cladire cu un bar satesc care functioneaza aici de ani de zile. Mai intai a fost barul, iar mai apoi s-a mutat scoala, fara ca vreun oficial sa se sesizeze. Cladirea a fost construita inainte de anul 1989 si a avut initial destinatia de camin cultural al fostei comune Campu lui Neag. Dupa ce scoala veche a fost daramata, elevii de clasele I-IV au fost mutati in acest imobil si s-a amenajat o intrare separata.
Parintii copiilor nu sunt deranjati de acest aspect, mai ales ca deseori se opresc aici pentru a mai schimba o vorba. "Este bun barul acesta aici pentru noi, parintii. Oricum, copiii nu intra pentru ca sunt mici, doar clasele I-IV si de gradinita, iar cand ies in curte sunt supravegheati de educatoare", a spus mama unui elev de clasa a doua, Eugenia Mateescu. Nici directorul institutiei de invatamant, Ilie Parvan, nu vede nici o problema in functionarea, in aceeasi cladire, a barului si a scolii: "Este de mult in situatia asta. si unitatea alimentara este in apropierea scolii.

 

Asta este realitatea, nu avem ce face", a declarat Parvan. Directorul scolii mai spune ca, in opinia sa, nu este nimic rau, dat fiind faptul ca imobilul are doua cai de acces, una pentru scoala si alta pentru bar. Una dintre angajatele localului este de parere ca singura problema ar fi unii oameni, invidiosi pe proprietarul barului, care candideaza la Consiliul Local Uricani ca independent: "De pe timpul lui Ceausescu functioneaza barul in acest imobil. Ura oamenilor a dus la aflarea faptului ca barul functioneaza chiar in aceeasi cladire cu scoala primara". Reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean Hunedoara s-au sesizat si spun ca CL Uricani are responsabilitatea de a remedia situatia. "Nu este corect daca este asa. Le vom trimite instiintare oficiala daca situatia se confirma. Se poate sa fi existat din anii ‘80, dar ne intereseaza situatia de acum. Nu conteaza ca invata un copil sau mai multi, nu este corect sa fie barul in incinta scolii", a declarat Simion Molnar, inspectorul adjunct al ISJ Hunedoara.

Citește totul despre:

Comentarii