Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Schimbare de strategie la Chișinău. Dodon întoarce Moldova cu fața spre Rusia

Președintele ales al Republicii Moldova cheamă Rusia să stopeze românizarea tinerilor țara pe care o va conduce și a anunțat că prima sa vizită oficială va fi la Tiraspol.Anterior, Dodon a lansat mai multe inițative menite să apropie Republica Moldova de Rusia.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2016 - 14:57
 
Președintele ales al Republicii Moldova cheamă Rusia să stopeze românizarea tinerilor țara pe care o va conduce și a anunțat că prima sa vizită oficială va fi la Tiraspol. Anterior, Dodon a lansat mai multe inițative menite să apropie Republica Moldova de Rusia.
 
Viitorul șef al statului moldovean consideră că oferirea de burse de studii tinerilor moldoveni din partea României este o politică de românizare. El susţine că Rusia ar trebui să se implice în această situaţie inclusiv prin oferirea unui număr mai mare de burse pentru tinerii din Republica Moldova, pentru a stopa ceea ce el caracterizează drept „românizare”.  „România oferă în fiecare an studii gratuite pentru mai mult de 5.000 de tineri din Republica Moldova. Aceşti tineri se bucură de o bursă, de cazare gratuită. Înţelegeţi ce îi învaţă acolo? Ei primesc cetăţenia română, apoi se întorc. Acest lucru înseamnă românizare. Rusia, dacă nu greşesc, oferă doar 150-200 de locuri. Simţiţi diferenţa?”, a declarat Dodon, într-un interviu pentru Russia Today.
Igor Dodon se întreabă de ce în Republica Moldova nu pot fi implementate mai multe iniţiative de genul „Clubul izborsk” (platformă informativă pro-rusă). „Ei (România - n.r.) vin foarte agresiv. Şi educarea copiilor, şi societatea civilă. Dar noi cum le răspundem? Doar cu cuvinte frumoase? Aşa însă nu vom reuşi. Deocamdată, ne ţinem puternici, menţinem statalitatea moldovenească, de foarte multe ori pe entuziasm şi datorită faptului că avem aceleaşi rădăcini (cu Rusia - n.r.)„, a mai spus preşedintele ales al Republicii Moldova.
În cadrul aceluiaşi interviu pentru Russia Today, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova ar trebui să-şi ceară scuze faţă de Transnistria pentru războiul din 1992. Conflictul a izbucnit doar din cauza Republicii Moldova, deoarece şi-a dorit unirea cu România, a afirmat președintele ales.
Afirmațiile președintelui ales al Republicii Moldova completează strategia de orientare către axa Moscova – Tiraspol. Dodon a anunțat, recent, că intenţionează să meargă la Tiraspol imediat după inaugurare, chiar înaintea vizitei la Moscova, aşteptată să aibă loc la începutul anului viitor. „Transnistria este o regiune a ţării noastre, dar cu statut nedeterminat”, a explicat Dodon.
 
Proiectele pro-Rusia ale lui Dodon
*A propus rezolvarea conflictului transnistrean prin federalizarea Republicii Moldova
*  A declarat că Republica Moldova ar trebui să-şi ceară scuze faţă de Transnistria pentru războiul din 1992
*A cerut Moscovei să ofere burse pentru tinerii molodoveni, pentru a contracara demersurile similare de la București
*Sprijină dezvoltarea în Republica Moldova a Clubului Izborsk, platformă informativă pro-rusă
*A afirmat că Republica Moldova ar trebuie să adere la Uniunea Vamală Rusia-Blearus – Kazahstan în detrimentul Uniunii Europene
* Îi va retrage cetățenia lui Traian Băsescu
 

Citește totul despre:

Comentarii