15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialScandalul HEXI PHARMA. Directoarea Flori Dinu, reţinută de procurorii Parchetului General. Este...

Scandalul HEXI PHARMA. Directoarea Flori Dinu, reţinută de procurorii Parchetului General. Este acuzată de 129 de infracţiuni

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost scoasă vineri seara cu cătuşele la mâini din sediul Parchetului General şi a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei. Ea a fost reţinută reţinută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, fiind acuzată de săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi 29 de infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, precum şi infracţiunea de participaţie improprie de zădărnicirea combaterii bolilor. 

Flori Dinu a fost citată vineri la Parchetului General, însă ea nu s-a prezentat, astfel încât procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, fiind ridicată apoi de poliţişti. După câteva ore de audieri, procurorii au decis să o reţină pe Flori Dinu, urmând ca ea să fie dusă sâmbătă în instanţă cu propunere de arestare preventivă. 

Procurorii susţin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 – 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost reţinută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Potrivit unor surse judiciare, Flori Dinu a fost citată vineri la Parchetului General, însă ea nu s-a prezentat, astfel încât procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, fiind ridicată apoi de poliţişti. 

Sursele citate de Agerpres au precizat că Flori Dinu a fost pusă sub acuzare pentru înşelăciune şi zădărnicire a combaterii bolilor şi va fi dusă în instanţă cu propunere de arestare preventivă. Procurorii susţin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 – 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

Poliţiştii judiciari au mers la Flori Dinu acasă, întrucât aceasta fusese citată pentru audieri, dar nu s-a prezentat. Directoarea Hexi Pharma fusese citată în calitate de suspect la Parchetul General. În dosarul Hexi Pharma, procurorii au început urmărirea penală, până în acest moment fiind formulate acuzaţii doar cu privire la firmă.

Flori Dinu a declarat că nu a dat niciodată mită medicilor în calitate de reprezentant al companiei. Această acuzaţie îi fusese adusă, public, de fosta soţie a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, şi de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă