Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandalul HEXI PHARMA. Directoarea Flori Dinu, reţinută de procurorii Parchetului General. Este acuzată de 129 de infracţiuni

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost adusă vineri la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Potrivit unor surse judiciare, Flori Dinu a fost adusă cu mandat la Parchet şi va fi pusă sub acuzare de către procurori.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 28.05.2016 - 00:07

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost scoasă vineri seara cu cătuşele la mâini din sediul Parchetului General şi a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei. Ea a fost reţinută reţinută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, fiind acuzată de săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi 29 de infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, precum şi infracţiunea de participaţie improprie de zădărnicirea combaterii bolilor. 


Flori Dinu a fost citată vineri la Parchetului General, însă ea nu s-a prezentat, astfel încât procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, fiind ridicată apoi de poliţişti. După câteva ore de audieri, procurorii au decis să o reţină pe Flori Dinu, urmând ca ea să fie dusă sâmbătă în instanţă cu propunere de arestare preventivă. 

Procurorii susţin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 - 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost reţinută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Potrivit unor surse judiciare, Flori Dinu a fost citată vineri la Parchetului General, însă ea nu s-a prezentat, astfel încât procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, fiind ridicată apoi de poliţişti. 

Sursele citate de Agerpres au precizat că Flori Dinu a fost pusă sub acuzare pentru înşelăciune şi zădărnicire a combaterii bolilor şi va fi dusă în instanţă cu propunere de arestare preventivă. Procurorii susţin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 - 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

Poliţiştii judiciari au mers la Flori Dinu acasă, întrucât aceasta fusese citată pentru audieri, dar nu s-a prezentat. Directoarea Hexi Pharma fusese citată în calitate de suspect la Parchetul General. În dosarul Hexi Pharma, procurorii au început urmărirea penală, până în acest moment fiind formulate acuzaţii doar cu privire la firmă.

Flori Dinu a declarat că nu a dat niciodată mită medicilor în calitate de reprezentant al companiei. Această acuzaţie îi fusese adusă, public, de fosta soţie a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, şi de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...