Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandalul de la Opera Naţională Bucureşti. Mesajul balerinei Alina Cojocaru, către premierul Cioloş

Balerina Alina Cojocaru i-a trimis, miercuri, un mesaj prim-ministrului Dacian Cioloş, în care îşi exprimă regretul că nu a reuşit să contribuie la schimbarea României, la ”ruptura din cercul de răutate şi distrugere în care este ţara noastră”.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2016 - 10:49

Balerina Alina Cojocaru i-a trimis, miercuri, un mesaj prim-ministrului Dacian Cioloş, în care îşi exprimă regretul că nu a reuşit să contribuie la schimbarea României, la ”ruptura din cercul de răutate şi distrugere în care este ţara noastră”. Potrivit news.ro, în acelaşi mesaj, balerina îi mulţumeşte prim-ministrului pentru timpul acordat, precum şi pentru ”zâmbet” şi spune că acceptă, alături de Johan Kobborg, invitaţia la un ”pahar cu suc”.

”Stimate domnule Prim-Ministru, îmi permit un ultim mesaj... Din păcate, am realizat că această ţară a noastră nu este pregătită pentru ceea ce eu şi Johan am oferit în aceşti doi ani şi voiam să continuăm. Am ştiut că o să fie greu, dar am sperat... Am sperat să fie o ruptură din cercul de răutate şi distrugere în care este ţara noastră. Măcar cât de mică schimbarea, să fie resimţită de generaţiile viitoare...Dar se pare că am greşit”, i-a scris Alina Cojocaru prim-ministrului Dacian Cioloş, într-un mesaj publicat pe contul de Twitter, precum şi pe pagina de Facebook a lui Johan Kobborg.

Alina Cojocaru şi-a continuat mesajul, spunându-i prim-ministrului că huiduielile de marţi seară, de la Operă, nu au jignit-o, dar i-au lăsat un sentiment de tristeţe: ”Primesc mesaje că unii îşi cer scuze că am fost jignită. Nu m-am simţit aşa, simt numai milă şi tristeţe”.

În acelaşi timp, balerina, care este unul dintre marile nume ale scenei internaţionale, îi mulţumeşte lui Dacian Cioloş pentru că i-a acordat timp, în condiţiile în care ”ONB este numai o mică problemă” a ţării: ” Ţinând cont de situaţia ţării, ştiu că aceasta de la ONB este numai o mică problemă şi voiam să vă mulţumesc din suflet de timpul acordat. Nu numai ca unui  conducător al ţării mele,  dar ca şi unui om cu respect pentru un alt om”. ”Toţi avem dreptul la o alegere in viaţa, pentru mine, frica şi intimidarea nu sunt o direcţie înainte”, motivează Alina Cojocaru.

”Am văzut un zâmbet în ochii şi inima dumneavoastră şi aleg să plec cu această amintire din multe lucruri urâte care s-au întâmplat în numai câteva zile...Sper să am acea onoare de a ne revedea într-o zi cu Johan, la un pahar cu suc, aşa cum aţi propus”, îşi încheie Alina Cojocaru mesajul trimis prim-ministrului Cioloş.

În ultimele două săptămâni, Opera Naţională Bucureşti a fost scena unui conflict între directorul interimar proaspăt numit, dirijorul Tiberiu Soare, şi balerinul Johan Kobborg, care a culminat cu proteste, marţi şi miercuri, în faţa Operei. Tensiunile au părut a lua sfârşit în 8 aprilie, când ministrul Culturii a numit un alt director interimar, pe dirijorul Vlad Conta, Tiberiu Soare ocupând în continuare funcţia de director adjunct.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...