Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandalul de la Muzeul Ţăranului Român continuă. Organizaţiile creştine cer demiterea directorului MŢR. Niţulescu condamnă reacţiile HOMOFOBE ale protestatarilor ortodocşi

UPDATE. Organizaţiile creştine care au protestat miercuri, la proiectarea unui film cu temativă LGBT la Muzeul Ţăranului Român, au explicat, într-un comunicat remis presei, că proiecţia încălca statutul ...

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

21.02.2013 - 09:31

UPDATE. Organizaţiile creştine care au protestat miercuri, la proiectarea unui film cu temativă LGBT la Muzeul Ţăranului Român, au explicat, într-un comunicat remis presei, că proiecţia încălca statutul muzeului, iar filmul despre  familie formată din două lesbiene contravine Codului Civil din România.

Cele 37 de organizaţii cer demiterea directorului Virgil Niţulescu, care "s-a arătat incompatibil (cu funcţia, n.red.), etnologia fiind, în cazul acestuia, o ştiinţă pe care nu o întelege şi nu o respectă".

De asemenea, semnatarii comunicatului au arătat că protestul a urmat scrisorii adresate directorului MŢR, Virgil Niţulescu, în care asociaţiile îi cereau să-şi anuleze parteneriatul cu asociaţia ACCEPT.

Redăm mai jos comunicatul semnat de organizaţiile creştine:

"Reprezentanţii mai multor ONG-uri româneşti şi alţi oameni neafiliaţi au fost prezenţi, în jurul orelor 18:00, la Muzeul Tăranului Român, pentru a protesta paşnic faţă de asocierea instituţiei cu propaganda homosexuală, prin proiectarea unui film în Studioul “Horia Bernea”. Am considerat şi considerăm că memoria şi identitatea ţăranului român, prezente în MTR – datorită autenticităţii prezentării, muzeul a fost premiat ca Muzeul European al Anului –, nu au nimic în comun cu homosexualitatea. Prin aceasta se încălca statutul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, care la Art. 5 specifică: „Muzeul este organizat astfel încât să armonizeze activităţile unei instituţii muzeale cu acelea ale unui centru de cercetare etnologică”, iar la Art. 6, obiectul de activitate cuprinde: „cercetarea, prin metodele etnologiei, a culturii ţărăneşti trecute şi recente, protejarea patrimoniului muzeal; expunerea şi prezentarea, în expoziţia permanentă şi în expoziţii temporare, a patrimoniului pe care îl deţine” şi alte activităţi ce ţin de patrimonial cultural naţional românesc.

Promovarea de către Muzeu a unor evenimente de ţin de Mişcarea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) conduce la încălcarea flagrantă a statutului, cu grave consecinţe pentru imaginea instituţiei, repetam, incompatibilă funciar cu astfel de evenimente. O instituţie publică ce depozitează ethosul ţăranului român nu poate să fie folosită discreţionar în propaganda homosexuală şi nici nu i se poate da o altă direcţie, improprie, care ţine de corectitudinea politică. Dacă globalismul se sprijină pe astfel de valori, noi avem dreptul de a ne apăra identitatea naţională. În această cheie trebuie văzut protestul nostru de ieri. Filmul în cauză putea fi proiectat în alt loc, fără să nască discuţii. Faptul că s-a dorit să fie proiectat NEAPĂRAT în Studioul „Horia Bernea” arată dorinţa de a uzurpa valorile la care facem referire şi la premeditarea provocării pe care cei în cauză, cu complicitatea directorului Virgil S. Niţulescu, au dorit-o.

Altă neregulă constatată este aceea că la film intrarea era liberă, deşi rating-ul filmului este de +16 ani (în alte ţări, acest film poate fi văzut de cei care au împlinit 18 ani) – este clasat la categoria „R for strong sexual content” -, fapt care ar trebui să aibă consecinţe asupra organizatorilor, care puteau expune copiii unor imagini ce puteau provoca tare psihologice.

Credem că în SUA, ţara a cărei ambasadă a sprijinit acest proiect, acest fapt ar fi avut consecinţe penale. În acelaşi timp, filmul, care prezenta viaţa a două lesbiene care creşteau copii, contravine chiar Codului Civil al României, în care, la articolul 258, paragraful 1, se stipulează: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor”; la paragraful 4: „În sensul prezentului cod, prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie.”

Cele aproximativ 50 de persoane venite la acest protest s-au comportat într-o manieră absolut civilizată, fără a “da buzna” în incintă, aşa cum pretind unii din promotorii homosexualităţii în ţara noastră. Toate tribulaţiile activiştilor pro-homosexualitate, care, prin strategia lor deja cunoscută, îşi doresc victimizarea şi imaginau bâte şi alte obiecte contondente, sunt contrazise chiar de oamenii legii prezenţi în sala şi de imaginile deja făcute publice. Steagul naţional, chipurile ţăranilor lipite pe cartoane şi prezenţa unui fluier sunt departe de imaginea belicoasă pe care o acreditează activiştii în cauză. De altfel, acest comportament non-violent poate fi certificate atât de reprezentanţii presei aflaţi la faţa locului( TVR, B1 TV), cât şi de forţele de ordine. Singurul incident a fost atunci când o activistă arunca cu un pahar spre un protestatar, fapt care poate fi vazut şi în imagini.

În încheiere, dorim să menţionăm că acest demers a fost continuarea firească a scrisorii deschise din data de 31 ianuarie a.c., prin care peste 40 de ONG-uri cereau retragerea Muzeului din acest parteneriat nefast. Din păcate, dl Virgil Niţulescu a ales să se folosească de subterfugii pentru a-şi pune în aplicare agenda, pe banii publici şi întinând memoria intemeietorului MŢR, al carui nume il portă studioul, Horia Bernea, şi a ţăranului român. În consecinţă, cerem, în mod public, ca Directorul Virgil S. Nitulescu să fie demis din funcţia în care s-a arătat incompatibil, etnologia fiind, în cazul acestuia, o ştiinţă pe care nu o întelege şi nu o respectă.

Organizaţiile semnatare sprijină persoanele care au fost prezente la protestul de la proiecţia filmului în studioul „Horia Bernea”.

Organizaţiile semnatare sunt: Alianţa pentru Demnitate Naţională – Preşedinte Iulian Capsali, Asociaţia Basarabii – Preşedinte Eduard Dumitrache, Alianţa Familiilor din România – Director Bogdan Mateciuc, Asociaţia Pro-Vita Bucureşti – Preşedinte Bogdan Stanciu, Liga Studenţilor de la Universitatea Bucureşti, Alianţa Familiilor din România – Director Bogdan Mateciuc, Liga de Utilitate Publică – Preşedinte Rafael Udrişte, Asociaţia Civică a Tinerilor Creştin Ortodocşi Români – Preşedinte
Bogdan Ivan, Asociaţia Tinerii Creştin Ortodocşi – Preşedinte Grama Horia, Asociaţia HRISDORIA – Preşedinte Augustin Câmpean Dorin, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi “Orthograffiti”- Preşedinte Miruna
Ionescu, Revista”Orthograffiti”, Asociaţia Rost, Asociaţia Predania – Preşedinte Ion Gurgu, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti din judeţul Alba –Preşedinte Petruţa Pop, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Iaşi – Preşedinte Marcel Lutic, Asociaţia George Ogăraru pentru Cultură şi Sport – Vice Preşedinte Andreea Ogăraru, Fundaţia “Ion Gavrilă Ogoranu”, ”Asociaţia pentru apărarea familiei şi copilului", Asociaţia ”Familia ortodoxă”, Asociaţia dascalilor din România, Asociaţia “Bucovina Profundă” – Suceava, Fundatia „Sfintii Martiri Brancoveni” – Suceava, Liga Distributistă Română “Ion Mihalache” – Preşedinte Ovidiu Hurduzeu, Asociaţia “Ortodoxia Tinerilor” – Preşedinte Claudiu Bălan, Fundaţia “Sfânta Irina”, Asociaţia “Prietenii de Familie”, Grupul Ioan Alexandru, Asociaţia ”Casa Gratis Pro Deo”, Asociatia pentru Cultura şi Educaţie “Sfantul Daniil Sihastrul” –Preşedinte Lucian Cornianu, Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca, Cercul studenţesc “Floarea de Foc”, Revista “Foaie Naţională”, Asociaţia “Copil dorit” – Preşedinte Simona Verman, Asociaţia “Triada”, Asociaţia Iniţiativa Creştin-Ecologistă – Preşedinte Ing. Gheorghe Cionoiu şi Asociaţia ”Prietenii Sf. Efrem cel Nou” – Preşedinte Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu.

 

-----

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti se declară "dezamăgită" de protestul care a avut loc miercuri la Muzeul Ţăranului Român, şi menţionează că directorul adjunct, Mihai Gheorghiu, a organizat sau a tolerat manifestarea, potrivit Mediafax.

Redăm mai jos comunicatul Ambasadei SUA:

"Ambasada SUA la Bucuresti este foarte dezamagita de protestul care a avut loc in seara de 20 februarie la Muzeul Taranului Roman si a impiedicat proiectia unui film furnizat de Ambasada pentru sarbatorirea lunii istoriei comunitatii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor (LGBT).

ONG-ul Accept si Muzeul Taranului Roman au avut un acord pentru proiectia acestui film castigator a numeroase premii internationale in cadrul cinematografului muzeului.

Suntem ingrijorati mai ales de faptul ca protestul parea sa fi fost organizat sau cel putin tolerat de catre un angajat al muzeului, directorul adjunct Mihai Gheorghiu, intrucat acesta i-a insotit pe protestatari si nu le-a descurajat actiunile.

Protestatarii au creat o atmosfera foarte intimidanta pentru persoanele care venisera sa vada filmul iar discursul lor intolerant a creat o atmosfera care ar fi putut duce la confruntari violente. Desi prezenta fortelor de ordine ne-a linistit, din nefericire, acestia nu au reusit sa aiba un rol mai activ, ceea ce ar fi facut posibila continuarea vizionarii filmului conform programului.

Intoleranta si ura sunt inacceptabile si nu ar trebui trecute cu vederea, mai ales intr-o institutie publica, deschisa tuturor cetatenilor.

Asa cum a spus presedintele Obama, "intelegem ca drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor sunt echivalente cu drepturile omului". Raportul anual al Departamentului de Stat cu privire la respectarea drepturilor omului include o sectiune referitoare la modul in care sunt tratati membrii comunitatii LGBT in fiecare tara, iar Ambasada sustine membrii comunitatii LGBT din SUA si de peste hotare".

-----

Directorul adjunct al Muzeului Ţăranului Român, Mihai Gheorghiu, a precizat, contactat de România Liberă, că nu va face nici o declaraţie către presă "până la un moment" în care va organiza o conferinţă.

-----

Directorul general al Muzeului Ţăranului Român, Virgil Niţulescu, a condamnat reacţiile "homofobe" ale protestatarilor ortodocşi de miercuri seară şi lipsa de reacţie a autorităţilor publice, într-un comunicat remis redacţiei.

Totodată, directorul Niţulescu le-a cerut scuze participanţilor la proiecţia de film şi atrage atenţia că manifestarea este un "semnal grav" pentru societatea românească.

Redăm mai jos comunicatul integral:

"Am aflat cu surprindere şi amărăciune că, în seara zilei de 20 februarie 2013, un grup de persoane a împiedicat, printr-un comportament inadecvat, desfăşurarea proiecţiei cinematografice, în Studioul Horia Bernea. Din păcate, forţele de ordine, solicitate imediat să intervină, au avut o atitudine pasivă, nereuşind să asigure condiţiile necesare desfăşurării evenimentului.

Ne exprimăm pe această cale dezacordul faţă de o manifestare de acest tip, cu atât mai mult cu cât persoanele care au împiedicat proiecţia au făcut acest lucru pentru a-şi dovedi convingerile homofobe.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român este o instituţie publică de cultură care aparţine tuturor cetăţenilor României şi suntem extrem de dezamăgiţi de faptul că, pentru prima oară în existenţa instituţiei noastre, o manifestare ce dovedeşte atitudini discriminatorii şi nedemocratice, a putut avea loc. Considerăm că acesta este un semnal grav pentru societatea românească, în general.

Prezentând scuzele noastre publicului care a fost împiedicat să participe la proiecţia cinematografică amintită, ne exprimăm speranţa că nu vor mai exista situaţii de acest fel".

-----

Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) îşi exprimă regretul faţă de producerea incidentului de miercuri seară, administratorul cinematografului explicând că au fost luaţi prin surprindere de grupul de manifestanţi, într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook. 

"NCRR regretă producerea acestui incident. Evenimentele de aseară ne-au luat prin suprindere, având în vedere că în experienţa noastră de peste 5 ani, publicul nostru nu a reacţionat niciodată astfel. Colaborăm îndeaproape şi cu toată deschiderea cu MTR şi Asociaţia Accept, pentru a înţelege circumstanţele în care au avut loc aceste evenimente, şi pentru a le evita în viitor", a precizat administratorul NCRR, Daniela Băcanu.

Ea a mai  arătat că scopul cinematografului este să prezinte filme de ficţiune şi documentare, să promoveze tinerii regizori români şi să deruleze proiecte de educaţie cinematografică.

-----

Un grup de aproximativ 15 persoane, activişti şi cetăţeni, au protestat, joi seară, în faţa Muzeului Ţăranului Român, în semn de solidaritate cu persoanele agresate aseară de mai mulţi membri ai unor grupări creştine, potrivit unei manifestante.

Ea a povestit, pentru România Liberă, că o parte din protestarii din această seară au fost miercuri la proiecţia filmului "The kids are alright".

"Protestăm împotriva a ceea ce s-a întâmplat aseară, când proiecţia de film a fost întreruptă de intervenţia persoanelor fasciste, care foloseau saluturi fasciste, şi au săvârşit această agresiune în cârdăşie cu persoane din conducerea MŢR, respectiv a directorului adjunct", a precizat manifestanta, care a preferat să nu îşi facă publică identitatea, întrucât se teme pentru integritatea corporală.

De asltfel, ea a povestit că, la ora transmiterii acestei ştiri, câţiva din naţionaliştii ortodocşi de aseară se află la MŢR, unul din ei conversând cu directorul adjunct, Mihai Gheorghiu.

Grupul de protestatari cere demiterea lui Gheorghiu, scuze publice ale reprezentanţilor muzeului pentru incidentul de miercuri, precum şi o luare de poziţie oficială a MŢR faţă de protestul organizaţiilor creştine. 

Manifestanta a mai spus că mai multe persoane din conducerea MŢR i-au sfătuit să plece, iar o parte a personalului de pază a vrut să le oprească să îşi afişeze bannerele, însă, în cele din urmă, directorul general a intervenit şi au putut protesta paşnic.

Protestatarii din această seară au avut bannere inscripţionate cu mesajele: "Muzeul Fascistului Român" şi "Atenţie, pericol de moarte! Lăcaş sfânt infestat de ură!".

-----

Organizaţia ACCEPT, care a iniţiat proiecţia de film de la Muzeul Ţăranului Român, şi Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch cer Ministerului Culturii demiterea directorului adjunct al MŢR, Mihai Gheorghiu, pentru "neîndeplinirea obligaţiilor care îi revin", au declarat reprezentanţii celor două ONG-uri, joi, într-o conferinţă de presă.

Mihai Gheorghiu se afla în sală,miercuri seara, în momentul proiectării filmului şi, conform directorului MŢR, Virgil Niţulescu, el se pronunţase dinainte împotriva evenimentului. De asemenea, Mihai Gheorghiu a fost fotografiat, după incident, într-un restaurant cu o parte din agresori. (Foto ataşată.)

Organizaţiile acuză poliţiştii şi jandarmii prezenţi la eveniment că nu au acţionat pentru a opri scandările şi insultele, iar pe directorul adjunt, că a pactizat cu reprezentanţii organizaţiilor creştine.

Totodată, organizaţiile cer Ministerului de Interne şi Procurorului General investigarea felului în care au intervenit forţele de ordine la MŢR, precum şi Jandarmeriei, anchetarea protestatarilor, sancţionarea lor, precum şi sancţionarea jandarmilor prezenţi la eveniment, care nu au intervenit când proiecţia a fost biocotată.

"ACCEPT făcea o informare (cu evenimentele din "Luna Istoriei LGBT", n.red.), nu făcea prozeliţi. Nu se fac prozeliţi în această sferă. Când libera exprimare face rău semenilor, nu mai este liberă exprimare. Instigarea la ură nu este liberă exprimare", a precizat, în cadrul conferinţei de presă, preşedintele Active Watch, Mircea Toma.

Manifestanţii au strigat, printre altele , "Moarte homosexualilor!", "Spurcăciuni", "Animale", "Nu sunteţi români", a precizat, în cadrul conferinţei, organizatoarea "Lunii Istoriei LGBT", Daniela Priscăcariu.

Totodată, Mircea Toma a mai arătat că, atunci când există o categorie socială discriminată, statul trebuie să intervină şi să reprime incitarea la ură. Atunci când statul nu intervine, a apreciat Mircea Toma, "statul român este un partener neonazist al acestei grupări".

Pe de altă parte, avocata Iustina Ionescu, din partea ACCEPT, a declarat că organizaţia va aduna plângerile persoanelor care s-au simţit lezate de scandările extremiştilor şi le va depune la poliţie. Totodată, ea a arătat că protestul reprezintă o încălcare a Legii 60 din 1991, evenimentul de la MŢR  fiind o adunare publică în scop cultural.

"Acei oameni au venit într-un mod organizat. Este foarte îngrijorător că autorităţile publice, mai ales Poliţia şi Jandarmeria, nu au intervenit", a arătat Iustina Ionescu.

"Este un eveniment dintr-o serie de evenimente în care grupări de extremă dreapta folosesc ameninţări, instigă la ură împotriva minorităţilor sexuale", a spus şi Mircea Toma, făcând referire la cel mai recent incident de la Colegiul "George Coşbuc", din Capitală, şi la incidentul de la SNSPA, când mai mulţi studenţi, voluntari la MIliţia Spirituală, au fost agresaţi pe stradă, după ce au prezentat o piesă de teatru despre LGBT.

Citeşte şi Activişti de la Miliţia Spirituală, BĂTUŢI, după o piesă de teatru despre HOMOSEXUALITATE

"Credem că autorităţile trebuie să-şi respecte legislaţia şi să o pună în aplicare", a subliniat şi  Florin Buhuceanu, membru ACCEPT. 

De asemenea, şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) condamnă "public manifestările homofobe" de miercuri seara, se arată într-un comunicat remis redacţiei. 

"Boicotarea şi împiedicarea organizării unui eveniment constituie o încălcare a dreptului fundamental la libertatea de conştiinţă, libertatea de exprimare, dreptul la informaţie şi libertatea întrunirilor prevăzute în Constituţia României şi în tratatele internaţionale privind drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte", a precizat CNCD. 

-----

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a precizat, pentru România Liberă, că miercuri seara "nu a fost nici o problemă de natură penală sau contravenţională" la Muzeul Ţăranului Român, de ordinea publică ocupându-se Jandarmeria. De asemenea, contactat de România Liberă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, locotenentul Georgian Enache, a explicat că jandarmii se aflau la MŢR pentru a-i ajuta pe poliţişti.

Locotenentul Enache a mai precizat că manifestanţii din sala de proiecţie au fost legitimaţi de poliţişti, nu de jandarmi.

-----

Directorul Muzeului Ţăranului Român, Virgil Niţulescu, a precizat, joi, pentru România Liberă, că nu mai era în incinta muzeului la momentul desfăşurării incidentului, însă când a aflat ce s-a întâmplat, a sunat la 112 şi a cerut intervenţia poliţiei.

De asemenea, Virgil Niţulescu a mai declarat că, în afară de proiecţionist, în sală se mai aflau doi angajaţi ai Muzeului: directorul adjunct Mihai Gheorghiu şi Vlad Columbeanu. 

Întrebat dacă are cunoştinţă de angajaţi nemulţumiţi de proiectarea filmului cu tematică LGBT,  Niţulescu a precizat pentru RL că directorul adjunct, Mihai Gheorghiu, a avut o poziţie extrem de vehementă împotriva proiecţiei, în Colegiul Director. 

De asemenea, directorul Muzeului Ţăranului Român a mai spus că a cerut poliţiei un raport u privire la incidentul de miercuri seară.

-----

"Cu jumatate de ora inainte de ora anuntata, in holul dinaintea intrarii in Noul Cinematograf al Regizorului Roman asteptam cu nerabdare proiectionistul sa ii inmanam DVD-ul pentru proiectie pentru a-l verifica. DVD trecut pe la CNC (film nerecomandat copiilor sub 15 ani). Cateva figuri mai putin prietenoase isi fac intrarea in hol si raman pe loc, langa intrare, dupa ce observa prezenta noastra. Dani (o altă voluntară şi organizatoare a Lunii istoriei LGBT, n. red.) semnaleaza ca unul dintre ei parea ca are o bata sub maneca, ne-am uitat mai cu atentie si avea de fapt steagul Romaniei rulat. Ce-i drept senzatia de adrenalina crestea. Cumva era clar pentru noi ce urma sa se intample. Cei de la intrare asteptau ‘intariri’ si scandarile erau de asteptat. Am urcat cu proiectionistul, domnul Neacsu, care imi povesteste ca de trei zile este somat de colegi sa nu faca asta- am aflat ulterior ca printre cei care au scandat se aflau angajati ai MTR-ului care au fost revoltati de dorinta noastra de a proiecta fimul "The Kids are alright" la NCRR. Dupa ce am verificat DVD-ul, un domn care parea ca e de la paza MTR-ului a intrat in sala, unde eram cu domnul Neacsu (sala de deasupra cinematografului unde se afla proiectorul pe pelicula), iar acesta din urma l-a rugat sa stea la intrarea in sala de proiectie si sa nu ii lase sa intre cu steagurile sau alte obiecte care ar putea deveni periculoase.

Dupa cateva drumuri sus-jos si o mica disputa despre faptul ca domnul Neacsu avea trecut in program ca filmul ar trebui sa ruleze de la ora 18:30, iar in programul online era trecut de la ora 18:00.  Eu l-am auzit personal pe directorul adjunct al MTR-ului (care nu era de accord de la inceput cu aceasta proiectie): “Dati mai repede drumul la proiectie, cu cat ii dati mai repede drumul, cu atat terminam mai repede”, fiind inconjurat de oameni pe care i-am vazut ulterior in sala scandand.

Doi barbati, unul imbracat in civil si altul in uniforma de politie au urcat langa usa de deasupra salii si ii spuneau lui Dani ca au informatii cum ca ar avea obiecte care o sa boicoteze proiectia, primul lucru la care m-am gandit la fumigene.

“Noi nu avem nimic cu voi, puteti sa proiectati filmul oriunde, numai la Muzeul Taranului Roman nu. Daca ati cunoaste istoria Romaniei ati intelege de ce nu vrem sa se intample asta aici”. Plecati inapoi la voi in State. La voi la parade oricum vin numai oameni de la ambasade, nu voi. De aia nu merge la mall-uri sa protestam impotriva filmelor, pentru ca mall-urile nu simbolizeaza nimic, MTR da”, sunt cuvintele pe care le-au auzit organizatoarele.

În momentul în care una din reprezentantele Ambasadei Statelor Unite în România a luat cuvântul înainte de proiecţie, mai multe persoane din sală s-au ridicat în picioare şi au început să intoneze imnul României, "Deşteaptă-te, române!".

O mare parte a publicului s-a ridicat ulterior în picioare, după începerea proiecţiei şi a început să huiduie, strigând "Ruşine!".

Urmăriţi mai jos o înregistrare a evenimentelor, postată pe Youtube:

 

De asemenea, Alexandra a povestit că, deşi autorităţile se aflau la intrarea în sala de cinematograf, nu au intervenit pentru a opri protestul. "Autoritatile nu au intervenit cu nimic, desi Jandarmeria si Politia se aflau la intrare. In sala a fost un ping-pong continuu de discutii, timp de aproximativ doua ore, intre cei care scandau impotriva si cei care au venit sa urmareasca filmul. S-au invocat motive precum religia si altele valorile nationale". 

De altfel, pe blogul naţionalist roncea.ro, autorul menţionează că "protestul împotriva mafiei şi propagandei homosexuale de la Muzeul Ţăranului Român" a fost "reuşit", el indicând că protestatarii fac parte din rândul celor care au trimis, la sfârşitul lunii ianuarie, o scrisoare conducerii Muzeului Ţăranului Român, cerând să oprească orice proiecţie de film cu tematică gay.

"In aceasta seara (miercuri, 20 februarie a.c.) a avut loc un protest reusit al societatii civile crestine fata de propaganda homosexuala agresiva, anti-crestina si anti-familie, derulata de asociatia homosexualilor Accept si sectia “Culturala” a Ambasadei SUA la Bucuresti si acceptata de conducerea Muzeului Taranului Roman", a scris Victor Roncea pe blogul său.

Citeşte şi CONTROVERSE. Muzeul Ţăranului, ACUZAT de propagandă homosexuală

În luna februarie, asociaţia ACCEPT, care susţine drepturile minorităţilor sexuale în România, organizează evenimentul "Luna istoriei LGBT", care cuprinde manifestări culturale, dezbateri şi expoziţii . Luna Istoriei LGBT este organizata cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei la Bucuresti, ERSTE Foundation si Ambasadei S.U.A la Bucuresti.

Amintim că, în urmă cu două săptămâni, un alt scandal a izbucnit la Colegiul "George Coşbuc" din Capitală, după ce o profesoară de limba engleză a anunţat că, în cadrul unui curs opţional, va fi organizată şi o paradă gay. Un părinte a depus o plângere la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, care a anchetat liceul şi, deşi ancheta s-a finalizat, concluziile nu au fost făcute publice. 

Citeşte şi SCANDALUL PARADEI GAY. Foştii elevi de la Coşbuc, CONSTERNAŢI că liceul este anchetat pentru PROMOVAREA TOLERANŢEI

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Citește totul despre:

Comentarii

loading...