Scandal imobiliar in Alba

Aproape 30 de familii din Alba Iulia au platit zeci de mii de euro unei societati de constructii pentru a le fi ridicate locuinte, insa casele nu au fost predate beneficiarilor pana in prezent. In multe dintre cazuri, locuintele trebuiau ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

19.01.2009 - 00:00

Aproape 30 de familii din Alba Iulia au platit zeci de mii de euro unei societati de constructii pentru a le fi ridicate locuinte, insa casele nu au fost predate beneficiarilor pana in prezent. In multe dintre cazuri, locuintele trebuiau predate inca de acum un an de zile. Oamenii au incheiat contracte cu societatea "Meridian Construct" SRL, care a promis sa finalizeze constructiile la timp. Unele case au fost terminate, insa viitorii proprietari au avut surpriza sa descopere ca trebuie sa cumpere, la final, si terenul, lucru care nu a fost specificat de la inceput. Firma "Meridian Construct" SRL a ipotecat majoritatea locuintelor la o banca, in schimbul unor credite, ceea ce a facut imposibila predarea imobilelor catre familiile care au platit sume de pana la 70.000 de euro. "Casa trebuia sa fie finalizata intr-un an de zile, ceea ce nu s-a intamplat.

 

Dupa achitarea unei parti din sume am aflat ca trebuie sa mai platesc inca 20 de mii de euro ca sa-mi cumpar pamantul de sub casa. Sunt in jur de 30 de familii care au achitat integral suma de bani. Oamenii sunt pe drumuri", a declarat Adrian Chincisan, unul dintre pagubiti. In momentul in care proprietarul terenului le-a cerut bani oamenilor, acestia s-au simtit inselati, deoarece nu a existat nici un contract initial cu acesta si au cerut constructorului returnarea sumelor platite. Pana acum au primit doar promisiuni. "Am luat o teapa cat noi de mare. Am dat o gramada de bani, 67.750 de euro pentru o casa. Locuiesc cu familia in chirie, mi-am vandut apartamentul si i-am dat toti banii. si el e bine-mersi si noi dormim trei intr-un pat", a spus Daniel Milea, referindu-se la patronul societatii "Meridian Construct", Marius Alexa.

 

Oamenii considera ca au fost inselati inca de la inceput de patronul societatii de constructii, pentru ca acesta nu le-a spus ca terenul pe care va construi casele nu ii apartine. "Meridian Construct" SRL a fost in ultimii ani unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata imobiliara din Alba Iulia. Criza economica si datoriile foarte mari acumulate au adus societatea in pragul falimentului. La instantele de judecata din Alba Iulia exista un proces prin care se solicita judecatorului declararea starii de faliment. Alte multe procese au fost deschise de cei inselati, care doresc sa isi recupereze banii. Acestia au depus plangeri si la politie si Parchet, de unde asteapta, de asemenea, o solutie salvatoare. Administratorul si actionarul majoritar, Marius Alexa, a recunoscut ca sunt nemultumiri printre clientii firmei, dar a completat ca, din punctul sau de vedere, lucrurile se vor rezolva.

Citește totul despre:

Comentarii