10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialSase romani morti pe o sosea din Italia

Sase romani morti pe o sosea din Italia

Sase cetateni romani si-au gasit sfarsitul intr-un cumplit accident rutier in Italia. Acesta este cel mai grav accident din strainatate, din ultimii ani, in care au fost implicati cetateni romani.

Microbuzul in care se aflau romanii, care circula cu viteza mare, s-a rasturnat la kilometrul 539 al autostrazii 1 Roma-Florenta. Potrivit politiei italiene, accidentul s-a produs ieri dimineata, in jurul orei locale 6.45 (7.45 ora Romaniei), la doar 15 kilometri de capitala Italiei. Un microbuz Mercedes Vito, inmatriculat in Romania, care avea la bord noua persoane, a iesit in decor si s-a rasturnat. Cinci barbati si o femeie au murit pe loc. Ceilalti trei pasageri ai autoturismului au fost grav raniti. Acestia din urma au fost transportati la un spital din Roma cu elicopterul, starea lor fiind extrem de grava. Politia italiana nu a putut stabili cu certitudine cauzele accidentului. Conditiile meteo si de trafic din zona erau normale. Anchetatorii iau insa in calcul doua ipoteze: soferul microbuzului, care s-ar putea sa apartina unei firme de transport romanesti, ori a adormit la volan, ori a pierdut controlul directiei in urma exploziei unui pneu. Anchetatorii italieni mai presupun ca victimele sunt muncitori sezonieri in Italia, care se intorceau acasa la sfarsit de saptamana. In urma accidentului, autostrada 1 a fost blocata timp de mai multe ore.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE), informat de autoritatile italiene, a confirmat accidentul. Abia dupa ce politistii italieni au verificat documentele de identitate ale victimelor aflate in microbuzul cu numar de Bacau, MAE a confirmat ca acestea erau din Romania. Identitatea celor trei raniti, aflati in stare foarte grava, nu a fost inca stabilita.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă