Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Saracia alunga elevii de la scoala

O analiza a Organizatiei World Vision Romania releva faptul ca de la an la an tot mai multi elevi din mediul rural abandoneaza scoala imediat dupa ce termina clasa a VIII-a. Potrivit raportului Comisiei Prezidentiale, anul trecut ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

24.01.2008 - 00:00
O analiza a Organizatiei World Vision Romania releva faptul ca de la an la an tot mai multi elevi din mediul rural abandoneaza scoala imediat dupa ce termina clasa a VIII-a. Potrivit raportului Comisiei Prezidentiale, anul trecut doar 24,54% dintre elevii din mediul rural si-au continuat studiile in clasa a IX-a la liceu sau scoala de arte si meserii. Scaderea se accentueaza de la an la an. De exemplu, in 2005 au ajuns sa urmeze liceul 36,8% din elevii de la tara. Concluzia World Vision este ca principala cauza a abandonului scolar la varsta liceului este saracia, majoritatea cazurilor fiind inregistrate in mediul rural. De altfel, copiii sunt incurajati chiar de catre parinti sa nu mai mearga la scoala, inainte de a termina invatamantul obligatoriu de zece clase, in favoarea muncilor agricole. Ceea ce este de inteles avand in vedere ca pentru familiile sarace banii primiti ca zilier sunt singura sursa de venit, de multe ori copiii insotindu-i pe parinti la munca agricola. Cele mai expuse zone rurale de excludere de la educatie din cauza saraciei sunt judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Botosani, Iasi, Vaslui, Vrancea, Buzau, Braila si Galati.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...