Şapte români, inclusiv primarul din Clejani, au rămas fără maşini în Bulgaria

Şapte autoturisme ale unor turişti români aflaţi în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur au fost furate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din faţa a două hoteluri, a declarat primarul localităţii Clejani ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.05.2010 - 13:16

Şapte autoturisme ale unor turişti români aflaţi în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur au fost furate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din faţa a două hoteluri, a declarat primarul localităţii Clejani din judeţul Giurgiu, Florin Nidelea, care este unul dintre păgubiţi.

Primarul localităţii Clejani a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că vineri seară s-a cazat, împreună cu familia, la Hotel "Melia Grand Hermitage" din staţiunea Nisipurile de Aur, unde a ajuns cu maşina sa, un BMW X5.

El a spus că sâmbătă dimineaţă, când a coborât în parcarea din faţa hotelului, a constatat lipsa maşinii, dar şi a altui autoturism, un BMW X 6, aparţinând tot unui turist român care venise împreună cu el.

"Este indamisibil ce s-a întâmplat şi nu îmi vine să cred. Am crezut că sunt condiţii pentru un turism la standarde europene, dar văd că nu e aşa. Noi am plătit când am plecat din Bucureşti, în voucherele care cuprindeau masa şi cazarea, inclusiv preţul parcării", a spus primarul.

El susţine că avea în maşină şi paşapoartele, actele autoturismului şi documentele de identitate ale sale şi ale altor şase persoane din familie care îl însoţesc.

"Aseară am lăsat maşina în parcare la ora 01.00. Ginerele meu a văzut că maşina era la locul ei, dar azi dimineaţă maşina mea şi a celuilalt român a dispărut. Am fost la recepţia hotelului şi mi s-a spus că sistemul video de supraveghere a parcării nu a funcţionat noaptea trecută. Nu îmi vine să cred aşa ceva, atât timp cât maşinile furate sunt la mai puţin de şase metri în faţa unei camere de supraveghere", a mai declarat primarul.

Potrivit acestuia, alte cinci maşini ale unor turişti români cazaţi în staţiunea Albena au dispărut, vineri noaptea, din faţa unui hotel.

El a spus că în toate cazurile de furt a fost anunţată Poliţia bulgară, dar şi autoriăţi diplomatice române.

"Am anunţat Poliţia. Este la faţa locului la acest moment, a venit şi Jandarmeria deoarece mulţi dintre turiştii români aflaţi în hotel au coborât şi ei în parcare revoltaţi de ceea ce s-a întâmplat. Au fost momente de altercaţie între noi şi jandarmi. Am filmat un jandarm bulgar care a agresat un român", a adăugat primarul.

Citește totul despre:

Comentarii