10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialȘapte angajați Romgaz, reținuți în dosarul furtului de motorină de la Sibiu

Șapte angajați Romgaz, reținuți în dosarul furtului de motorină de la Sibiu

Șpte angajați ai Romgaz au fost reținuți, luni seară, în dosarul privind furt de motorină. Angajații vor fi prezentați, marți, Judecătoriei Mediaș cu propunere de arestare preventivă, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu, citat de Agerpres. 

“Șapte persoane au fost reținute ieri pentru 24 de ore în dosarul instrumentat de polițiștii medieșeni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș privind infracțiuni de delapidare, respectiv delapidare în forma continuată. În continuarea cercetărilor efectuate ieri, în urma audierilor efectuate s-au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a șapte persoane, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate Judecătoriei Mediaș cu propunere de arestare preventivă. Cercetările în acest dosar continuă”, se arată într-un comunicat al  IPJ Sibiu.

Polițiștii au făcut luni percheziții la 22 de angajați ai Romgaz, bănuiți că au furat motorina pe care o aveau în gestiune. Polițiștii susțin că, din luna iunie, mai mulți angajați au furat și vândut motorină de la această societate.

“În urma perchezițiilor, au fost ridicați aproximativ 500 de litri de motorină. În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada iunie — noiembrie a.c., cei în cauză, angajați ai unei societăți, și-ar fi însușit și ar fi comercializat cantități de combustibil pe care le aveau în gestiune. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit în urma administrării probatoriului”, precizează reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.
Compania Romgaz susține că va lua “măsuri ferme” dacă se confirmă că angajații cercetați de polițiști au furat motorină.

Conducerea Sucursalei de Intervenții și Operații Speciale la Sondă (SIRCOSS) a pus deja la dispoziția investigatorilor toate documentele cerute.

“Ancheta privind posibile fapte de delapidare și complicitate la delapidare de motorină se află în desfășurare, iar conducerea Sucursalei de Intervenții și Operații Speciale la Sondă (SIRCOSS ) pune la dispoziția instituțiilor abilitate toate documentele solicitate în vederea derulării investigațiilor. Așteptăm concluziile anchetei în ceea ce privește angajații sucursalei, urmând să luăm măsuri ferme în situația în care se va dovedi vinovăția acestora”, a comunicat luni Biroul de presă al Romgaz.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă