Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șantaj în Biserica Ortodoxă Română. Trei preoți din Vaslui, reținuți de procurorii DNA pentru șantaj, după ce ar fi amenințat un prelat că vor da în vileag fapte compromițătoare

Trei preoți din Vaslui au fost reținuți, joi, de procurorii anticorupție, pentru 24 de ore, fiind acuzați de șantaj, după ce ar fi pretins bani sau funcții pentru promovarea lor, în schimbul unor materiale compromițătoare. Printre fețele bisericești reținute se află un arhimandrit de la Episcopia Huși și preotul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.06.2017 - 10:50

Trei preoți din Vaslui au fost reținuți, joi, de procurorii anticorupție, pentru 24 de ore, fiind acuzați de șantaj, după ce ar fi pretins bani sau funcții pentru promovarea lor, în schimbul unor materiale compromițătoare. Printre fețele bisericești reținute se află un arhimandrit de la Episcopia Huși și preotul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, informează Est News.

Potrivit anchetatorilor, preotul arhimandrit Cristian Jitaru, din cadrul Episcopiei Hușilor, ar fi amenințat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial cât și unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

„În aceeași manieră au procedat și ceilalți doi inculpați, preotul de caritate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Gheorghe Damian, și preotul paroh al Parohiei Văleni, Răzvan Bumbu, care, în intervalul 12 – 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”, se arată în comunicatul DNA.

Cei trei preoți reținuți vor fi prezentați, vineri, la Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...