Sabin Orcan comentează cazul fermei de porci controlată de fiul șefului PSD: Mie îmi sună a corupție că Dragnea junior a primit 80% din acțiuni pentru 450 de lei

Directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, a vorbit, joi seara, într-o emisiune de pe postul B1 TV, despre reținerea administratorul firmei de porci Salcia, Ilie Liviu Dragne, care ar fi controlată de Valentin Dragnea, fiul șefului PSD.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2017 - 22:05

Directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan, a vorbit, joi seara, într-o emisiune de pe postul B1 TV, despre reținerea administratorul firmei de porci Salcia, Ilie Liviu Dragne, care ar fi controlată de Valentin Dragnea, fiul șefului PSD.

„E o expresie populară care spune <<se strânge lațul>>. Mi se pare interesant un scurt istoric al acestui domn Dragne și legătura cu fiul domnului Dragnea. În 2014, dl. reținut Ilie Dragne, cumpără de la Petre Pitiș, președintele CA al TelDrum, firma de porci, cu aproximativ 200.000 de euro. La trei luni după ce dl. Dragne scoate din buzunare 200.000 de euro, intră pe fir un alt acționar, Valentin Dragnea. La o vârstă foarte fragedă, intră in firmă cu 10% din firmă, 50 de lei - cam trei pachete de țigări, după care Dragnea Jr. primește de la dl. Dragne încă 80%, după două săptămâni, cu suma de 450 - cam cât costă un drum dus-întors la clasa I, la Timișoara, cu trenul”, a spus jurnalistul Sabin Orcan.El a continuat precizând că, o astfel de faptă poate fi încadrată, în Codul Penal.

„Să cumperi un bun cu 200.000 de lei și să îi dai 10% cu 50 de lei, iar apoi, după două săptămâni, 80%, cu 450 de lei, mie îmi sună a corupție. Mai prost afacerist ca dl. Dragne eu nu am văzut!”, a mai spus Sabin Orcan.

Jurnalistul Sabin Orcan a mai spus: „Nu știu ce face dl. Dragne, dacă se duce la pușcărie, dacă se sacrifică pe altarul familiei Dragnea”.


Administratorul firmei Salcia, Ilie Liviu Dragne, a fost reținut pentru 24 de ore, a declarat avocata sa, în cursul zilei de joi.

„Acuzaţia vorbeşte despre o pretinsă evaziune fiscală cu un prejudiciu ce nu depăşeşte 200.000 de euro, deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic această sumă nu reprezintă cred un prejudiciu atât de mare. Avem încredere în procuror şi credem că a fost un gest de prudenţă din partea acestuia în condiţiile în care mai sunt persoane de audiat. Avem încredere că măsura preventivă nu se va prelungi sau că, dacă va fi o măsură preventivă, aceasta nu va fi cu privare de libertate", a declarat avocata lui, Maria Vasii.


Avocata a mai spus că Ilie Dragne nu a fost supus percheziţiilor şi nici nu a fost luată vreo măsură asiguratorie împotriva sa. Ea a mai susținut că administratorul fermei Salcia a dat declaraţii în detaliu şi că „nu a fost în societate" la momentul la care s-a făcut tranzacţia din 2013, cercetată de procurori.

În cadrul fermei Salcia, Ilie Dragne deține 10 la sută din acțiunile fermei, în timp ce Ştefan Valentin Dragnea are 90 la sută. Ferma Salcia, al cărei obiect principal de activitate este creşterea porcilor, are 240 de angajaţi. În 2015, a înregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei. 

Procurorii și polițiștii au efectuat, joi, percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale precum și la locuințele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei,  conform Parchetului General. 

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu", se precizează într-un comunicat al ÎCCJ.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...