Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sabin Orcan, despre agresiunea lui Palada: Cine încearcă să-i pună la punct pe pesediști riscă să primească o găleată de lături

Directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, a notat, pe contul său de Facebook, că gestul lui Mirel Palada, care l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu, este incalificabil și ”își are rădăcinile într-o agresivitate crescută a pesediștilor”. Jurnalistul a observat că membrii PSD trăiesc cu frustrarea că nu pot face chiar tot ce le trece prin cap în România.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 15.09.2017 - 08:40

Directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, a notat, pe contul său de Facebook, că gestul lui Mirel Palada, care l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu, este incalificabil și ”își are rădăcinile într-o agresivitate crescută a pesediștilor”. Jurnalistul a observat că membrii PSD trăiesc cu frustrarea că ”nu pot face chiar tot ce le trece prin cap” în România. 

De asemenea, Sabin Orcan i-a criticat și pe cei care l-au lăudat pe Mirel Palada, explicând că ”indivizii ăștia – de la Mircea Badea la Mirel Curea și de la Mugur Ciuvică la Bogdan Diaconu – nu-și închipuie că o pot păți și ei. La o adică, vreau să zic, în cazul că preopinentul se nimerește să nu fie vreun pacifist, ci un karatist. Primii doi se cred niște “smardoi” – cel puțin la umbra Facebookului –, ceilalți doi sunt pur și simplu scăpați de la balamuc. Și probabil n-ar merita să fie băgați în seamă. Grohăiala lor de grotă ne arată însă ceva care trebuie să ne dea de gândit. Și anume ce animale bolnave populează presa și politica de pe malurile Dâmboviței”. 


Redăm postarea lui Sabin Orcan: 

CÂTEVA OBSERVAȚII DESPRE CAZUL PALADA - GOȚIU

1. M-am uitat cu atenție peste filmul incidentului și nimic, dar absolut nimic, din discuția care l-a precedat nu justifică recursul la violență fizică. Mihai Goțiu tocmai spusese, pe un ton cât se poate de neutru, că întreruperea unui interlocutor este o dovadă de nesimțire. În loc să-i dea o replică verbală, chiar și una pe măsură, Mirel Palada l-a pocnit în față cu prima ocazie.

2. Am văzut schimburi mai dure de injurii în platourile de televiziune. Niciunul nu a dus însă la bătaie. Din simplul motiv că majoritatea invitaților preferă să răspundă, cum spune românul, cu aceeași monedă. Pe principiul: "mă înjuri, te înjur". În științele juridice, se numește "răspuns proporțional". Sigur, asta nu e ceva demn de laudă. Dar este totuși o diferență majoră între a da cu vorba și a da cu pumnul.

3. Gestul incalificabil al lui Palada e singular, dar își are rădăcinile într-o agresivitate crescută a pesediștilor. Care, deși se află la putere, trăiesc frustrarea că nu pot face chiar tot ce le trece prin cap în România. Că încă mai există opoziție și câțiva jurnaliști, tot mai puțini, care nu se tem să le critice fiecare mișcare. Politrucii gen Eugen Nicolicea, Codrin Ștefănescu sau Șerban Nicolae sunt incapabili să accepte ideea că pot fi contraziși. Asta pentru că așa au fost ei obișnuiți la trusturile de propagandă ale lui Voiculescu și Ghiță. Cine încearcă să-i pună la punct riscă să primească o găleată de lături.

4. Și mai urâte mi se par însă reacțiile neandertalienilor care îl aplaudă pe Palada sau râd de Goțiu. Indivizii ăștia – de la Mircea Badea la Mirel Curea și de la Mugur Ciuvică la Bogdan Diaconu – nu-și închipuie că o pot păți și ei. La o adică, vreau să zic, în cazul că preopinentul se nimerește să nu fie vreun pacifist, ci un karatist. Primii doi se cred niște “smardoi” – cel puțin la umbra Facebookului –, ceilalți doi sunt pur și simplu scăpați de la balamuc. Și probabil n-ar merita să fie băgați în seamă. Grohăiala lor de grotă ne arată însă ceva care trebuie să ne dea de gândit. Și anume ce animale bolnave populează presa și politica de pe malurile Dâmboviței.

P.S. Din motive de reflexe, verificate pe vremea când făceam armata la parașutiști, nu cred că aș putea da dovadă de calmul lui Mihai Goțiu. Mai ales în fața unei lovituri venite pe nepregătite. Cu alde Palada, care dau ca lașii pe la spate, mi-e imposibil să nu răspund. Așa cum zice legea legitimei apărări: în mod "proporțional".


Joi seară, Mihai Goțiu a fost agresat de Mirel Palada, în pauza emisiunii ”Talk B1”, moderată de Nadia Ciurlin, la postul B1Tv. Moderatoarea a anunțat că nu îl va mai invita pe Palada în emisiunile sale, iar Goțiu, că va depune plângere. 

Urmărește mai jos momentul surprins de camerele de luat vederi de la B1Tv, în pauza emisiunii Nadiei Ciurlin:


Citește mai multe pe această temă:

 
 

Citește totul despre:

Comentarii