15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSabin Orcan: Codruț Marta a fost asasinat, anchetatorii exclud ideea că a...

Sabin Orcan: Codruț Marta a fost asasinat, anchetatorii exclud ideea că a fugit din România

Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului România Liberă, a anunțat duminică seară, la B1 Tv, că, potrivit anchetatorilor, Codruț Marta ar fi fost asasinat.

Anchetatorii "nu-l mai caută pe Codruț Marta, pentru că acum sunt siguri că Marta se află la trei metri sub pământ", a declarat Sabin Orcan, citând surse judiciare.

Marta este fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar – fost președinte al ANAF. Codruţ Marta a fost dat dispărut în luna mai a anului 2012. Ulterior, a fost dat în urmărire internaţională. Instanța a emis chiar și un mandat de arestare în lipsă pe numele său, dar nu a fost găsit.


Sorin Blejnar, condamnat la 5 ani de închisoare în Dosarul Motorina. Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 56 de milioane de euro în acest dosar.  Decizia este în primă instanță, putând fi contestată. 

Codruţ Marta este cercetat alături de fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, într-un dosar de evaziune fiscală în valoare de peste 15 milioane de euro.

Marta ar fi împrumutat cu o suma foarte mare de bani un important om de afaceri, iar când a venit data scadentă acesta și-ar fi cerut banii înapoi. Din acel moment, nimeni nu a mai auzit nimic despre Marta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă