10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia TV prezintă o înregistrare în care șefa DNA le-ar da indicații...

România TV prezintă o înregistrare în care șefa DNA le-ar da indicații procurorilor. Laura Codruța Kovesi: ”Să ajungem la domnu’ premier!” Primele reacții ale celor implicați. AUDIO

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, ar fi fost înregistrată în timpul unei discuții cu procurorii din subordine, în care i-ar spune lui Jean Uncheșelu că îşi doreşte să "decapeze" instituţional dosarul cu casele şi să ajungă la premier, conform unei înregistrări difuzate de România Tv, post deținut de fostul deputat Sebastian Ghiță, care a fugit în Serbia, în urma declanșării mai multor anchete anticorupție care îl vizează. 

"Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o… /nu se intelege/ DNA-u aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem. (..) M-am uitat pe situaţiile astea şi unele sunt îngrijorătoare. Sunt dosare de 6-7 ani, cu urmărirea penală începută şi nesoluţionată (..) Mă îngrijorează de ce nu îi înhăţăm", ar spune Kovesi în înregistrarea difuzată de România Tv.

Redăm cele două înregistrări publicate de postul România Tv: 


DNA: Între fragmentele difuzate au fost intercalate sintagme care nu îi aparțin lui Kovesi 

În replică, purtătoarea de cuvânt a DNA, Livia Săplăcan, a declarat că în înregistrarea difuzată sunt fragmente în care au fost intercalate o serie de sintagme. 

''Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul-șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparțin și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse'', a declarat purtătoarea de cuvânt a DNA, citată de Agerpres.

Guvern: Demontez orice încercare de a lega numele premierului de acest dosar 

Purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Alina Petrescu, a respins ”orice încercare de a lega numele premierului Grindeanu de acest dosar”. Ea a mai spus și că nu se știe dacă înregistrarea este sau nu autentică. 

"În primul rând, nu comentăm direct înregistrarea, nu ştim dacă ea este sau nu autentică. Vreau doar să demontez orice încercare de a lega numele premierului Grindeanu de acest dosar. În vremea în care a fost viceprimar, Sorin Grindeanu s-a ocupat de direcţia Tehnică, având atribuţii în domeniul infrastructură, energie sau transport în comun. Direcţia Patrimoniu nu era în subordinea domnului Grindeanu", a declarat Alina Petrescu, pentru Mediafax. 

Ministrul Justiţiei va sesiza Inspecţia Judiciară

După difuzarea înregistrărilor, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, pe contul său de Facebook, că va sesiza Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile privind presupusele solicitări ale șefei DNA de a se ajunge la premierul Grindeanu. 

"Mâine dimineaţă voi sesiza inspecţia judiciară în legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu", a scris Toader, pe Facebook.

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, la începutul lunii martie, că Laura Codruța Kovesi ar fi avut o întâlnire la Cheile Grădiștei cu procurorii din subordine. 

"Şi-a adunat toţi procurorii DNA la Cheile Grădiştei. Cred că e de ieri sau azi. Babele se încurajează între ele. Kovesi se agaţă ca pisica de pom. Schimbarea mea nu e împotriva instituţiilor ci împotriva clicii. Sunt bolnavi de putere”, a declarat Traian Băsescu, la RTV, în 10 martie. 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă