8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRomgaz va sista căldura în București dacă ELCEN nu achită datoriile. Care...

Romgaz va sista căldura în București dacă ELCEN nu achită datoriile. Care e termenul limită

Romgaz a prelungit contractul cu ELCEN, prin care Bucureștiul este alimentat cu gaze naturale, până la data de 15 noiembrie. După acest termen livrarea de gaze ar putea fi sistat în cazul în care datoriile, majoritatea de la RADET, nu vor fi achitate.

“Decizia are la bază discuțiile avansate la cele mai înalte foruri de decizie în ceea ce privește identificarea și întrevederea de soluții favorabile pentru asigurarea plății contravalorii gazelor naturale furnizate către S.C. Electrocentrale București SA, dar în situația în care acestea nu pot fi dovedite în mod real se va proceda la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie 2015. O posibilă continuare a relațiilor contractuale după data de 15 noiembrie 2015 se va putea realiza numai în condițiile în care S.C. Electrocentrale București S.A. va prezenta, până la data de 15 noiembrie 2015, un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de Romgaz”, anunță compania națională de gaze, conform Mediafax.

Potrivit acestuia, neprezentarea programului va conduce la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu 16 noiembrie.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, care deţine 70% din acţiuni.

Producătorul de energie ELCEN furnizează 90% din energia termică a Bucureştiului şi este controlat de stat, prin Ministerul Energiei. Cel mai mare datornic al ELCEN este RADET, operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică în Bucureşti, aflat în subordinea Primăriei Capitalei.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă