Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii luaţi ostatici în Algeria NU au fost împuşcaţi. Află de ce au murit

UPDATE: Medicii legişti au făcut, marţi, necropsia celor două cadavre ale românilor care au fost prinşi în asaltul terorist al islamiştilor din Algeria asupra complexului de exploatare a gazelor din In Amenas şi au ...

Share

Adriana Toma 0 comentarii

22.01.2013 - 07:29

UPDATE: Medicii legişti au făcut, marţi, necropsia celor două cadavre ale românilor care au fost prinşi în asaltul terorist al islamiştilor din Algeria asupra complexului de exploatare a gazelor din In Amenas şi au ajuns la concluzia că ei nu au murit împuşcaţi, ci decesul a survenit în urma unor unor traumatisme multiple şi a hemoragiei, informează rtv.net.

_ _ _ _

UPDATE: Trupurile neînsufleţile ale celor doi români au fost duse la Institutul de Medicină Legală din Prahova pentru obţinerea certificatelor de deces.

_ _ _ _

UPDATE: După 15 ore de zbor, aeronava de tip C-27 J Spartan, în care au fost transportate sicriele celor cei doi români, a aterizat la Baza Militară Otopeni.

_ _ _ _

Trupurile neînsufleţie ale celor doi români care au murit în atacul terorist din Algeria sunt repatriate, marţi dimineaţă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale remis, duminică, România liberă, "ministrul Mircea Duşa a aprobat efectuarea unui zbor militar către Alger pentru repatrierea celor doi români care şi-au pierdut viaţa în atacul terorist din Algeria".

Citeşte şi De ce au murit doi români în Algeria?

Solicitarea a venit din partea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean. Aeronava Flotilei 90 Transport Aerian, de tip C-27 J Spartan, a decolat în cursul zilei de luni, 21 ianuarie, după obţinerea tuturor aprobărilor de survol, se mai arată în comunicatul citat.

Doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa în cursul operaţiunilor armatei algeriene împotriva grupului de terorişti islamişti care au ocupat complexul de exploatare a gazelor de la In Amenas, în sud-estul Algeriei, şi au luat ostatici câteva sute de angajaţi algerieni şi cetăţeni străini.

Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat, duminică, că ministerul îi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile algeriene nu au informat corect, concret şi la timp despre situaţia celui de-al doilea român mort în urma atacului din Algeria.

"MAE îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile algeriene nu au informat corect, complet şi la timp în legătură cu situaţia reală de sănătate a cetăţeanului român", a precizat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

Citeşte şi ŞOCANT. Un al doilea român mort în Algeria. În total, cinci români ar fi fost ostatici în infernul teroriştilor

El a menţionat, reluând informaţia difuzată duminică de MAE, că un al doilea cetăţean român a decedat în urma conflictului terorist din Algeria.

Cazanciuc a precizat că din informaţiile obţinute de autorităţile române rezultă că decesul celui de-al doilea cetăţean român a intervenit la spital ca urmare a rănilor grave suferite de acesta.

"Partenerii occidentali ne-au confirmat în cursul zilei de ieri că ultimul cetăţean român era eliberat şi spitalizat în condiţiile în care nu a fost permis accesul la faţa locului. În încheierea operaţiunii militare a dezvăluit adevărata dimensiune a atacului terorist, numărul mare de victime şi violenţa asupra multor cetăţeni. MAE va asigura repatrierea corpurilor neînsufleţite a celor doi cetăţeni români", a adăugat Cazanciuc.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...