Românii ce și-au ucis copilul în Canada, condamnați la închisoare pe viață: L-au înfometat pe tânăr până a murit

Românii Emil și Rodica Rădiță au fost condamnați la închisoare pe viață după ce și-au ucis fiul adolescent. Tânărul a murit la vârsta de 15 ani din cauza unuid iabet netratat și a neglijenței părinților, el ajungând să cântărească doar 17 kilograme. Magistraţii canadieni au explicat că cei doi părinţi români au planificat uciderea fiului lor şi l-au forţat să rămână închis în casă în timp ce îl înfometau până la moarte, transmite CBC Canada citați de News.ro.

Share

Alex Mihăilescu 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2017 - 18:57

Românii Emil și Rodica Rădiță au fost condamnați la închisoare pe viață după ce și-au ucis fiul adolescent. Tânărul a murit la vârsta de 15 ani din cauza unuid iabet netratat și a neglijenței părinților, el ajungând să cântărească doar 17 kilograme. Magistraţii canadieni au explicat că cei doi părinţi români au planificat uciderea fiului lor şi l-au forţat să rămână închis în casă în timp ce îl înfometau până la moarte, transmite CBC Canada citați de News.ro.

Alex Rădiţă a murit pe 7 mai 2013, iar părinţii săi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă şi vor petrece până la 25 de ani în spatele gratiilor înainte de a deveni eligibili pentru eliberare condiţionată.

Judecătoarea Karen Horner a explicat că adolescentul a fost ţinut în mod deliberat în izolare de către părinţii săi şi nu a putut avea vreun contact cu vreo persoană care putea să intervină, adică cu vreun medic sau profesor.

Avocatul apărării a încercat să argumententeze că cei doi nu pot fi găsiți vinovați pentru moartea lui Alex Rădiță.

Judecătorii au ajuns la concluzia că cei doi părinți au refuzat să-și trateze fiul pentru diabet, chiar dacă fusese diagnosticat cu această boală încă de când era copil

Cei doi părinţi români au refuzat să se adreseze în faţa instanţei înainte de citirea senţinţei.

Procuroarea Susan Pepper a precizat că sentinşa ilustrează ”magnitudinea suferinţei prin care a trecut Alex”.

În 2003, Alex avea doar cinci ani atunci când a ajuns la spital în stare critică, fiind la doar câteva ore de moarte din cauza diabetului netratat, după cum au apreciat medicii canadieni.

Atunci, autorităţile au decis să-l scoată din familie, dar părinţii săi au fost repuşi un an mai târziu în drepturile părinteşti, întrucât un magistrat a decis că medicii şi profesorii pot să-l supravegheze în continuare pe Alex Rădiţă.

Însă, familia s-a mutat cinci ani mai târziu în altă provincie şi părinţii nu l-au mai trimis niciodată la şcoală. De asemenea, copilul nu a mai ajuns niciodată la spital până la moartea sa, atunci când era acoperit de 44 de ulcere şi nu cântărea mai mult de 17 kilograme.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...