Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romania, pe primul loc in Europa la produsele expirate

Romania se situeaza pe primul loc in Europa la reclamatiile privind produsele care au termenul de garantie expirat, a declarat, joi, intr-o conferinta pe tema gestionarii deseurilor, Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru ...

Share

Rl online 0 comentarii

11.03.2010 - 00:00
Romania se situeaza pe primul loc in Europa la reclamatiile privind produsele care au termenul de garantie expirat, a declarat, joi, intr-o conferinta pe tema gestionarii deseurilor, Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor in Romania. "Din pacate, statisticile internationale plaseaza Romania pe primul loc in Europa la capitolul reclamatiilor privind produsele care au termenul de garantie expirat. Este un semn ca romanul nu este atent la ceea ce scrie pe etichetele produselor. Abia dupa ce ajunge acasa, cumparatorul remarca problema", a explicat Mierlea, citat de ziare.com.

La jumatatea anului 2009, Executivul a aprobat majorarea amenzii maxime pentru comerciantii de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat de la 3.000 la 50.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate din ce in ce mai des. Pentru neintretinerea in conditii de igiena si stare de functionare a spatiilor si instalatiilor frigorifice din unitatile care prelucreaza, depoziteaza, transporta si valorifica produse alimentare, amenda este cuprinsa intre 30.000 si 40.000 lei, de la 2.000 - 3.000 lei, iar pentru desfasurarea in unitatile de productie a altor activitati decat cele aprobate sanitar-veterinar sau comercializarea carnii fara efectuarea expertizei sanitar-veterinare vor fi amendate cu sume cuprinse intre 20.000 si 40.000 lei. Potrivit ANSVSA, la decizia majorarii cuantumului amenzilor au contribuit inclusiv rezultatele controalelor dispuse in supermarketuri si hypermarketuri.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...