Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, lovită de viituri

Vremea rea afectează toată ţara. Inundaţii au avut loc noaptea trecută în judeţele Maramureş şi Bihor. Râul Tisa ameninţă două sate şi 280 de familii sunt pe punctul de a fi evacuate, potrivit

Share

maria cocuți 0 comentarii

10.12.2010 - 08:57

Vremea rea afectează toată ţara. Inundaţii au avut loc noaptea trecută în judeţele Maramureş şi Bihor. Râul Tisa ameninţă două sate şi 280 de familii sunt pe punctul de a fi evacuate, potrivit Realitatea.net

Oamenii din Remeţi au avut o noapte albă. N-au mai putut dormi după ce au aflat că viitura ar putea rupe digul care apără satul. Apa a ajuns deja în gospodării, iar sute de hectare de teren sunt inundate.

"Unde să mergem, nu repară digul şi ne lasă aşa când plouă un pic trebuie să stăm pe afară", a spus un localnic.

DN 19 care leagă Sighetu Marmaţiei de Satu Mare a rămas închis joi spre vineri noaptea.

"Am organizat un filtru pe DN 19 la ieşirea din Sighetu Marmaţiei pe direcţia de mers spre Satu Mare pentru că drumul de mers la deceul mic e blocat", a declarat Ioan Ştiupei, agent principal Poliţia Rutieră.

Probleme au fost şi în comuna bihoreană Roşia unde un râu a ieşit din matcă. În urma revărsării cătunul Dumeşti a rămas blocat.

"Se mai întâmplă. Întotdeauna când plouă aşa vine apa, iese de acolo din matcă afară. De la casă în jos, totul este inundat", a declarat un localnic.

"Avem 13 gospodării care sunt izolate. La intrarea în comună mai avem un pod rupt", a declarat sincron Florin Bontea, primarul comunei Roşia.

De asemenea, nouă gospodării din comuna Berveni, Satu Mare, au fost inundate, din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

Şi nivelul Dunării a crescut foarte mult. La Barajul de la Porţile de Fier I au început deversările. În zona Calafat Bechet există riscul ca fluviul să iasă din albie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...